EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2008 All rights reserved


за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
водещи новини

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
истински истории и коментари
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Описание на поведение "Всичко или нищо"
Михаил има депресия. В последните месеци. Той се стремял много напористо към повишение в работата си. За съжаление служители с по-голям опит в организацията получиха повишение, а Майкъл си остана на същото място. Сега той е забол нос в компютъра си и не мърда, с постоянно въртяща се мисъл в главата, че един абсолютен неудачник в живота, след като не е на престижна позиция, той е губещ. Така смята Михаил. В живота или трябва да имаш всичко или си отрепка. И най-добре е да се откаже от всички мечти.

Анализиране на поведение "Всичко или нищо"
Този начин на мислене се характеризира с абсолютни понятия като "никога", завинаги, или пък - "винаги". Много малко ситуации в живота биха могли да бъдат толкова абсолютни! Отстранете тези думи от вашия речник, особено в случаите, когато се изисква една по-прецизна оценка на случая.
Печелившият начин, заменящ поведението "Всичко или нищо"
Ето, как би трябвало да разсъждава Михаил за настоящата ситуация:
"Аз наистина много исках тази работа, но тя бе дадена на човек с по-голям опит. Това е разочароващо, но в никакъв случай не означава, че аз съм по-малко умен от другите.Ще има и други възможности, които ще се разкрият пред мен в бъдеще. Аз ще продължавам да работя върху моите умения, така че когато ми се предостави възможност, аз бъда готов за нея. Една пречка от такъв характер не би трябвало да означава край на моята кариера."

Поведението "всичко или нищо" при тревожно разстройство
Лиза също има тревожно разстройство.Тя е много самотна, прекарва повече от времето си вкъщи. Въпреки, честите съвети да се среща с различни хора, тя смята това за безполезно, защото, според нея хората навсякъде са безинтересни и безсърдечни. А тя е избрала, че ще се вижда само и единствено с интересни и успешни хора, другите са неважни и незначими, които по никакъв начин не я зареждат и не й дават нищо ценно.

Анализиране на поведението "всичко или нищо" при тревожно разстройство
Това е пример за обобщение и крайности Дали всъщност всички мразят Лиза и се отнасят към нея с неразбиране?
Следващия път, когато правите подобен извод не пропускайте да отбележите, че всъщност всеки човек е уникален и от него може да научите такава информация, която дори да промени живота ви. Не съществуват два еднакви  човека на земята.
Смяна на поведението "всичко или нищо" при тревожно разстройство
Наистина има безсърдечни и студени хора на този свят. Дори съществуват хора, които не ви обичат. Съществуват и такива, които ще се разгневят от написаното дотук. Но най-голямата опасност  за вас е стената, която сте изградили. Тя ви пречи да имате, добра комуникация и отношение с другите.Премахване на стената, ще намали и напреженето което сте създали покрай нея.  Общуването не трябва да ви ограничава. Вие сте възприели формата на общуване, като евентуален рефлекс на успеха или неуспеха върху вас, в зависимост дали общувате с успешни или неуспешни хора. Успехът и неуспехът не се предават по насилствен път.Вие сами избирате, какво да изберете.

Поведение "Всичко или нещо"
поведение