EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2010 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.comАлергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройство

НАЧАЛО

Kозметични процедури
Белези. Причини за поява на белези
Белези и ръбци се явяват на места, където е нарушена целостта на кожата (след нараняване, изгаряния и др.).
Когато е нарушен само епидермисът (охлузване, ерозия), кожата зараства без белег. Може да се образува само леко пигментно петно, което след време изчезва. Когато загубата на кожната тъкан е по-дълбока от епидермиса и засяга дермата и подкожната тъкан (при нараняване, при язви и гнойни възпаления и др.), остава белег с различна форма и големина в зависимост  от вида на кожния дефект. В областта на белега измененията на кожните тъкани са значителни особено се повлиява кожната еластичност. Кожата е изтънена, гладка, блестяща.
В коя част на кожата се намират белезите?
Пресните белези имат розов цвят, но след време потъмняват и постепенно се обезцветяват, като могат да станат почти бели върху белезите няма косми, мастни и потни жлези, те съдържат обаче нервни разклонения, поради което понякога може дa бъдат чувствителни. Понякога белезите са разположени на нивото на околната кожа, по-често са хлътнали или издигнати. Хлътналите (атрофичните) белези са разположени леко под нивото на кожата, а понякога и значително под нея, дори могат да имат формата на ямка. Издигнатите (хипертрофичните) белези са надигнати над нивото на кожата. Освен от нараняване, изгаряне и измръзване белези могат да се образуват след младежки пъпки, циреи, дребна шарка ( варицела) и др. Много от белезите в тези случаи се дължат на неправилно поведение на болните (чоплене, инфектиране, неправилно лечение и пр.).
Белези