EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com

начало

Алергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройство

Kожа
Бели точки /милиуми/
Описание на бели точки /милиуми/
Бели точки или милиуми се срещат най-честа па лицето, и та предимно па клепачите, слепоочните области и бузите. Макар и рядко, те могат да се появят по кожата на гърба, на китките и на половите органи (специално при мъжете). Тези белезникави възелчета, когато са по лицето, представляват неприятен козметичен дефект. Белите точки са с големина на просе но зърно, твърди на пипане и лека се издават над кожата. Милиумите понякога са единични, а друг път са групирани. Явяват се при хора, които имат себорея.
Причини за бели точки /милиуми/
Белите точки се получават при запушване на изходните канали на местните жлези, което довежда до задръжка на мазнина и разрастване на епителните клетки или на клетките на жлезите. Тези клетки се наслояват една върху  друга концентрични (като листа от луковица) и оформят основната твърда маса на милиумите. Обикновено белите точки се явяват първично, без да се предшествуват от видими болестни изменения, по-рядко са вторични, след възпалителни заболявания, особено по гърба на китките.
Лечение на бели точки /милиуми/
Лечението им е много трудно и деликатно. Най-напред се извършва изсушаване на кожата. След това белите точки се отстраняват внимателно от компетентно лице.