EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-20015 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
водещи новини
видове разстройства
паническа атака
паническо разстройство
агорафобия
дисоциация
ПР и бременност
профил на ПР
сезонно разстройство
депресия
имате ли ПР
ПР и децата
ПА и двете възможности
диета при ПР
стимулант за страха
всекидневие и ПР
новини
карта на сайта
страх
психоанализа на страха
опознаване на ПР
лечение на ПР
причини за ПР
недостиг на внимание
отказ от секс
пристрастеност към секс
10 тайни на ПР
вие и вашия лекар
фибромиалгия
нарушения на съня
визия на ПР-страдащ
дентална фобия
психотерапия
натраплива невроза
стрес разстройство
клаустрофобия
социална фобия
сърдечен проблем
епилепсия
ниско самочувствие
смяна на работа
panic survivor
истински истории
близките и ПР
въпроси и отговори
биполярно разстройство
дислексия
как да изберем правилния психотерапевт
скала на страха
тиреотоксикоза
нощна паническа атака
бензодиазепини
гастроезофагиален рефлукс
световъртеж
алкохолизъм
бременности и антидепресанти
странични ефекти на антидепресантите
аспартам
гняв
протакане
булимия
слънчев  и топлинен удар
нива на страха
шизофрения
истински истории и коментари
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Истински истории на хора, преборили се с паническото разстройство
Въпроси и отговори, засягащи паническо разстройство
Паническо разстройство:
Здраве:
Описание на нормална бременност
Нормалната  бременност(от момента на оплождането до paждането) се характеризира с прекратяване на менструацията и липсата нa каквото и да е кръвотечение от гениталиите. 
Псевдоменструация. Цветна бременност
Трябва да се знае  обаче, че при някои бременни през първите 4 месеца на бременността могат да съществува псевдоменструациии (лъжливи менструации или цветна бременност), която се явява на датите на очакваната менструация, но са по-оскъдни и по-краткотрайни Те не са опасни за майката и плода, но могат да заблудят жената, че не съществува бременност и да създадат затруднения при определяне времето на забременяване и срока на бремен-ността.
Патологични кръвотечения по време на бременност 
Всяко друго кръвотечение, по което и да е време на бременността, независимо от неговото количество и времетраене и дали се съпътства или не от други симптоми, е патологично. То налага неотложна консултация с гинеколог, а когато е по-обилно или придружено с болка и постъпване в болнично заведение.
Пичини за кръвотечение по време на бременност 
Кръвотеченията през първата половина на бременността най-често симптом на начеващ , или евентуален аборт. По-рядко се дължат на започнало разстройство при извънматочна бременност или на ерозии (ранички) и полипи па маточната шийка. Не трябва обаче да се забравя, че макар и много рядко, тези кръвотечения могат да се дължат  на злокачествени новообразувания. Ето защо всяко кръвотечение по време на бременността изисква неотложен гинекологичен преглед. Преди консултацията не трябва да не се вземат никакви лекарства. Кръвотеченията през втората половина на бременността се дължат обикновено на отлепване на ненормално ниско прикрепена плацента или на преждевременно отлепване на прикрепена на нормално място плацента. Разбира се, причините за кръвотечението могат да бъдат и други :
Описание на  патологично кръвотечение по време на бременност
Кръвотеченията през втората половина на бременността, които се дължат на разстройства в прикрепянето  на плацентата, могат да бъдат много обилни, придружени с шоково състояние и да застрашат здравето и живота на плода и майката. Обикновено първото кръвотечение при тези заболявания не е застрашаващо, което дава възможност при своевременно потърсена лекарска помощ състоянието да се овладее, да се вземат необходимите профилактични и лечебни мерки. И в тези случаи не трябва да се вземат никакви кръвоспиращи и обезболяващи средства. Лечението ще се проведе в болничното заведение след изясняване на истинската причина. Транспортът от жилището до акушеро-гинекологичното отделение трябва да се извърши с автомобил на спешна помощ.
проф. Любомир Яръков
КРЪВОТЕЧЕНИЕ  ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ