EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Отслабване                                                                                                                            Форум
Целулит
Описание на целулит
Повечето жени имат целулит. Това са мастни натрупвания в областта на бедрата и хълбоците и други части по тялото.
Въпреки че не е сериозно медицинско състояние, целулитът   създава  неприятен козметичен  и естетичен вид на кожата и като цяло на тялото. Това е причината  доста жени през лятото да се покажат по бански на плажа.
Целулитът се лекува с масажи и различни целулитни кремове. Независимо от масираната реклама на някои от тях  рядко се стига до желания и забележим резултат. Затова и често се питатаме, как да се справим трайно с целулита?
Симптоми на целулит
Целулитът често прилича на портокалова кора, затова е известен и като портокалова кожа.
Има различни видове целулит. Леките форми не са така видими. Тежките случаи се изразяват с неравности по кожата - изпъкналости и вдлъбнатите. При масаж на кожата се усещат различни твърдини, те се намират по бедрата, хълбоците, но могат да бъдат открити и по корема и горната част на ръцете.
Да търсим ли лекарска помощ?
Целулитът не е сериозно заболяване Може да се обръщате към дерматолог само ако сте загрижени за външния си вид на кожата.
Рискови фактори за образуването на целулит
Целулитът   се среща много по-често, отколкото при мъжете. Най-малко осем от всеки десет жени имат  различни степени на  целулит. Причина за това е, че мазнините се разпространяват обикновено по бедрата, таза  и бедрата места където  жените трупат мазнини. В допълнение може да се каже че със стареенето на кожата се губи и нейната еластичност, факт, които спомага за появата на  целулит.
Увеличаване на теглото също така може да направи по-силно изразен целулита. Изследователите посочват и генетична връзка  при целулита.
Други фактори за увеличаване на целулита включват:

Лечение и лекарства за целулит
Отслабването чрез здравословна диета е може би най-благоприятното третиране на целулита. Загубата на тегло и укрепването на мускулната тъкан на краката, бедрата и хълбоците може да подобри външния вид  на кожата.  Въпреки че целулита може да бъде по-малко незабележим след загуба на теглото, целулитът няма да изчезне напълно.
Може би най-добрият начин на лечение са медицинските лазери и  радиочестотните системи.
И двете системи подобряват състоянието на кожата  след двуседмично  лечение. Резултатите
могат да останат до 6 месеца.
За лечение на целулит може да се приложи и липосукция.  Въпреки че тя може успешно да  моделира тялото, това няма да премахне целулита напълно. Има и случаи, когато липосукцията може да  направи, така че целулитът да изглежда по-зле.
Алтерантивна медицина при целулита
Енергичен масаж. При този вид  масаж  се увеличава притока на кръв , този масаж ще  премахне токсините  и ще намали  течността  в областите, склонни да образуват целулит.
Масажът може да подобри външния вид, но за съжаление този ефект е за кратък период.
Мезотерапия. Тази процедура включва  инжектиране под кожата  на комбинация от  aminophylline, хормони, ензими, растителни екстракти, витамини и минерали.
Този вид терапия може да предизвиква някои нежелани ефекти, включително инфекции, обриви, или неравности.
Антицелулитен крем.Кремовете, които съдържат съставки  като витамини, минерали, билкови екстракти и антиоксиданти. За жалост обаче, изследователите твърдят ,че тези кремове имат много слаб ефект върху целулита. Дори има случаи когато те  предизвикват кожни реакции.
Профилактика
За съжаление  не съществува средство, което напълно да предотвратява появата на целулит.  Единствено редовните упражнения, масаж и фитнес предлагат  добро подържане на кожата и  контролиране в определени граници на целулита.