EVROPEA
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2008 All rights reserved


за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
водещи новини

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори
Алкохолна болест.Алкохолизъм
Често пъти тревожността и паническите атаки не могат да бъдат заглушени с медикаменти.Това още повече засилва отчаянието и усещането за безизходица, при хората изпитващи страх. Някои разбират,че могат да засилят действието на лекарствата, единствено като  пият алкохол. Известни са случай, когато преди да тръгнат на работа, страдащи от паническо разстройство изпиват огромни количества алкохол,за да потиснат агорафобия. Така, те елиминират пристъпите на паника и без да усетят се пристрастяват към алкохола и развиват алкохолна болест и алкохолизъм.

За пристрастяването към алкохола  и за алкохолизъм можем да говорим, когато са налице поне 3 от следните признаци:


От паническото разстройство, което се е явявало като ограничител на човешките възможности, сега страдащият попада в лапите на алкохолизма, едно друго ограничение, което може за разлика от страха, да го довърши както психически, така и физически. Той е бягал от страха, но е попаднал в прегръдката на алкохола. Той не само не  го е спасил, но го е направил още по- слаб.

Лечение на алкохолизъм

Първа стъпка срещу алкохолизъм - детоксикация. Тя включва период от 4 до 7 дни. През този период може да се вземат седативни средства, за да се предотвратят  делириум тременс, както и други симптоми на отнемане или гърчове.
Втора стъпка срещу алкохолизъм - медицинска оценка на състоянието на болния. Като правило, болният има високо кръвно налягане, повишена кръвна захар, проблеми със сърцето и черния дроб.
Трета стъпка срещу алкохолизъм - психологична подкрепа и психиатрично лечение - подкрепата на близките и съпругата или съпругът, е основен дял в лечение та алкохолизма. Тежките моменти, които изживява болния, често пъти го карат да възприема процеса на лечение като непосилен за него, затова близките биха могли да му окажат огромна подкрепа в този етап.
Четвърта стъпка срещу алкохолизъм - приемане на проблема. Алкохолизмът не би могъл да бъде лекуван, ако болният не приеме,че има проблем и че сам не би могъл да контролира количеството на изпития алкохол.
Пета стъпка срещу алкохолизъм - лекарства, които се приемат след спиране на алкохола. Такива лекарства са дисулфирам.Те няма да ви излекуват от алкохола, но ще предизвикат физически реакции при употребата му - зачервяване, гадене, повръщане, главоболие. За разлика от дисулфирам, налтрексон не предизвиква подобни реакции веднага след приемането му.
Шеста стъпка срещу алкохолизъм - група за взаимопомощ. В тази група обикновено са хора със сходни проблеми, които могат да си взаимодействат, така че сами да преодоляват тежките абстинентни периоди.


Вие можете да проявите интерес и към:

Мениерова болест

Паническо разстройство

Агорафобия

Деперсонализация

Тревожни разстройства

Сексалкохолизъм
биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

страничнш ефекти на атиидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения


истински истории и коментари