EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com

начало

Алергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройство


Зъби                                                                                                                               ФОРУМ
Какво представлява гингивитът?
Гингивитът е възпаление на венците, причинено от наслагване на плака. То е обикновено явление при възрастните, а бременните и болните от диабет са предразпожени към него.
Лечение на гингивит
Лечението се изразява в изстъргване или отстраняване на натрупаната плака, което се извършва от стоматолог и понякога е болезнено. Може да се наложи процедурата да се прави ежегодно. Добре е да обърнете по-голямо внимание на личната хигиена: редовно мийте зъбите си поне два пъти на ден. Някои лекари дори препоръчват това да става след всяко хране.  Ако не обърнете внимание на възпалението на венците, може да се развие пародонтоза.
Нелекуваният гингивит води до парадонтоза.Симптоми на парадонтоза
Освен споменатите е симптоми се явява лош вкус в устата, лош дъх  и болка, когато се яде горещо, студено или сладко. С времето зъбите се отделят от венците. Колкото и да е сериозно това заболяване, то обикновено е безболезнено. Ето защо е важно да потърсите стоматолог. Ако бъде открито в начален стадий, дори може да не се стига до хирургическа намеса.
Гингивит
Козметика