EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2008 All rights reserved

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Описание на трипер /гонорея/
Триперът (гонорея) е заразна болест, която се предава предимно по полов път. Причинител на болестта е микроб, наречен гонокок. 
Поставяне на диагноза трипер /гонорея/
За поставяне на диагнозата е необходимо да се изследва под микроскоп гнойният секрет, отделящ се от пикочния канал при мъжа или от шийката на матката при жената. Триперът е болест, от която боледува само човекът. 
Как става заразяването с трипер
Заразяването става най-често по полов път, когато гонококитe попаднат върху лигавицата на пикочния канал у мъжа и лигавицатa на матката у жената. Измененията се локализират главно в пикочния канал, матката, тръбите, правото черво, коннюктивите. Извън полово заразяване се среща рядко - най-често при малки момиченца, когато половите им органи са били в контакт с предмети, употребявани от триперно болни (изтривалки, нощни гърнета, столчета и др.). Това трябва да се има пред вид при работа в детски ясли и градини. Момиченцата могат да заболеят при спане в едно легло с болната си майка. При новородените извън половото заразяване с трипер може да стане при преминаване на детето при раждането през заразените родови пътища на болната майка. 
Инкубационен период на трипер
Инкубационният период на болестта трае обикновено 2-3 дни. След изтичането на този период върху лигавиците, където са попаднали гонококите, се развива възпалителен процес с характерни белези - зачервяване, оток и отделяне на обилен гноен секрет, придружен от парене и сърбеж в пикочния канал.

Симптоми на трипер 
Обилната гнойна секреция (съдържаща предимно левкоцити) продължава 2-3 седмици. След това възпалителните явления намаляват и секрецията става сериозно-гнойна. Болестният процес преминава в под остра или хронична форма.
Прогнози при трипер
Ако не се лекува, гонококовата инфекция постепенно се разпространява в човешкия организъм и може да се дойде, сериозно и усложнения както при мъжа, така и при жената - безплодие. При най-малките признаци на заболяване (гнойно течение, парене, сърбеж, чести позиви за уриниране) трябва да се търси  съвета на специалист дерматовенеролог. В здравното заведение се извършва клиничен преглед и изследване за доказателството на заболяването, прилага се съвременно и безплатно лечение. Особено опасно и вредно е да се разчита на  самолечение.
Антибитиотиците, сулфонамидни препарати и други,  могат да причинят много сериозни усложнения и да забавят правилно лечение.


д-р П. Михайлов

Трипер /Гонорея/
Сифилис

Трипер /гонорея/

Генитални брадавици

Кондиломи.Генитални брадавици

Лечение на кондиломи /генитални брадавици/

Генитален херпес

Хламидия

Вирусен хепатит


Венерически заболявания
Болести,предавани по полов път