EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2010 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Всичко, което е необходимо за здравето на новороденото
Грижи за пениса

Как да се грижим за пениса на беебто?
Добрата хигиена на гениталиите е важна още раждането, независимо дали пенисът е обрязан или не. Тя е част от общ навици за лична чистота, които детето усвоява.
Ако бебето не е обрязано, пенисът трябва да се мие при всяко къпане детето. Не е нужно да правите нещо специално с препуциума, внимателно измиване около и извън него ще отстрани излишното натрупване на смегма. Някои родители държат да се убедят, че препуциумът и главичката са чисти. В този случай можете да почиствате под препуциума, като много внимателно го издърпвате назад, докато срещнете съпротива. Отмийте смегмата и изплакнете добре. Никога не дърпайте със сила препуциума, защото по този начин могат да се предизвикат инфекции или други усложнения. С течение на времето препуциумът ще започне по-лесно да се отдръпва назад.
Ако бебето е обрязано, сменяйте често пелената, докато раната заздравее. Така ще се намали вероятността от дразнене или инфекция от урина или изпражненията. През периода на зарастването, около 1 седмица следвайте съветите на лекаря относно грижите за пениса на бебето: какво  да правите с превръзката, къпането и подсушаването, с мехлема и лосиона. След като раната заздравее, можете да измивате пениса по същия начин, както останалата част от тялото на бебето по време на баня.
Защо обрязването след кърмаческата възраст е вредно?
Понякога въпросът за обрязването се повдига по-късно в детството - или защото и дразнеща инфекция под препуциума, или поради това, че детето мастурбира. В дните преди да се признае естественият характер на мастурбирането и важността на детските емоции, изглеждаше логично децата да бъдат обрязвани поради всяка една от тези причини. Родителите или лекарите казваха: "Може би мастурбира, защото има малка инфекция, която дразни 3наем, че момчето, особено на възраст между 3 и 6 години, често се притеснява да не нарани пениса си. Безпокойството може да го накара мастурбира и да получи леко дразнене. Ако нещата вървят в тази последователност, ясно е, че една операция на пениса би се отразила зле в страховете на детето.
Как да избегнем стресиращите последици за малкото момче от обрязването?
Обрязването при малките деца ги разстройва емоционално,  защото съвпада с представата на детето, че пенисът му може да бъде отрязан като наказание. Опасността от психична травма е най-голяма между 1 и 6 години, но риск има и през юношеството.
В редките случаи, когато може да се наложи да се обреже по-голямо по медицински показания, обсъдете въпроса с  детето предварително.
Покажете  му ръкавчето от кожа, което ще бъде отстранено, и го уверете, че след операцията то ще има цял и неувреден пенис. Обяснете му, че в началото пенисът малко  ще го боли, но бързо ще зарасне. Дайте му достатъчно време да помисли и да зададе въпроси. Проявявайте търпение, защото то  ще иска да ви попита едно и също нещо няколко пъти или по 10 различни начина, докато отговорът го задоволи. Успокойте го, че операцията не е за наказание.
Ерекция  при бебе
За малкото бебе е нещо обичайно да има ерекция, когато пикочния мехур е пълен  или по време на уриниране. Това не е от значение.