EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2010 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Болести и системи

Алергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройствоПравилно хранене                                                                                         Форум
Хляб


Видове хляб
1.        Хляб от покълнали семена: Обикновено можете да го купите от щанда със замразени продукти в магазина за здравословни храни. Този хляб се прави от покълнали семена, а не от млени и е особено полезен. Някои видове от този хляб имат чудесен вкус, но много различен от традиционния вкус на хляб, с който сте свикнали. Може да се реже на филийки и да се пече в тостер, върви чудесно с бадемово масло и парченца банан например. Става за сандвичи с кълнове, авокадо, пиле, горчица и други подправки и сосове. С него може да се правят и пържени филийки.

2.        Домашни хлябове: Купувайте органични пълнозърнени смеси от магазина за здравословно хранене и ги смилайте на брашно в кафемелачката. След това можете да използвате брашното с други съставки в машината за печене на домашен хляб. Експериментирайте с различни зърнени продукти, ядки, семена и плодове, но не заб-равяйте, че хлябът трябва да се замеси веднага след смилане на брашното.
3.        Купен от магазина органичен хляб без пшеница и глутен: Този хляб се прави от зърнени продукти като шпелта и ориз, на опаковката трябва специално да пише, че в него няма глутен. Глутенът е нехранително вещество с подобна на туткал консистенция, което пречи на организма да смели и усвои хранителните вещества.


4.Органичен хляб без пшеница: Този хляб се прави от органични зърнени продукти като   шпелта, ориз, ръж и овес.
5.Органичен  пълнозърнест хляб: Този хляб се прави от органично непресято брашно.

Ако се откажете от посочените по-горе видове хляб, преминавайки към конвенционалния пшеничен хляб, независимо дали е от пресято или непресято брашно, вече ядете храна, която е значително по-малко полезна. Конвенционално отглежданите зърнени продукти съдържат над двадесет различни вида пестициди, стабилизатори, консерванти и фунгициди. Те са лишени от всичката си хранителна стойност, а токсичните странични продукти блокират способностга на организма да абсорбира хранителните вещества от други източници
Има и друго голямо предимство в яденето на пресни органични плодове и зеленчуци: те притежават нещо което съществува само в "живата" органична храна. То липсва в готвената, преработена, изкуствено овкусена, "мъртва" храна, с която преживява съвременният човек. Това качество е виталностга.