EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Kожа
начало

Алергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройствоКакво оказва влияние върху състоянието на кожата
Върху състоянието на кожата силно влияние оказват не само храненето, но и състоянието на храносмилателната система - стомах, черва, черен дроб и др. Храненето влияе върху кожата благоприятно само когато е достатъчно и правилно.
Кога говорим за правилно хранене, което влияе благотворно върху кожата
При нормалното храненето,  храната е разнообразна и правилно приготвена. В зависимост от характера и тежестта на работата човек трябва да получава и достатъчна по количество храна. Освен това дневното количество храна трябва да се поема на три или четири приема в точно определени часове. Вечер, преди лягане не трябва да се приема храна, богата на белтъчни (месо, яйца, фасул, леща и др.), защото по време на съня усвояването от организма на този вид храна става трудно и непълно. Честото преяждане е вредно.
Кои нарушения  в храненето и в организма могат да  раздразнят кожата?
Когато организмът затлъстее, кожата на лицето се зачервява и добива мазен блясък. Такава кожа е по-чувствителна на външните неблагоприятни въздействия (студ, вятър горещина) и грижите за нея трябва да бъдат по-големи. Честото приемане на пикантни храни, приготвени с много подправки (черен и червен пипер, хрян, горчица), и прекомерната употреба на възбудителни напитки (алкохол, кафе) увреждат не само храносмилателната система, но и други органи и системи, което оказва вредно влияние върху вида и състоянието на кожата. Така при хронично разстройство на храносмилането или при упорит запек мастната секреция на кожата често се увеличава, появяват се младежки пъпки (акне) по лицето. Понякога при глистни заболявания се появяват сърбеж по кожата и копривна треска.
Хранене и кожа