EVROPEA
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2015 All rights reserved
водещи новини
видове разстройства
паническа атака
паническо разстройство
агорафобия
дисоциация
ПР и бременност
профил на ПР
сезонно разстройство
депресия
имате ли ПР
ПР и децата
ПА и двете възможности
диета при ПР
стимулант за страха
всекидневие и ПР
новини
карта на сайта
страх
психоанализа на страха
опознаване на ПР
лечение на ПР
причини за ПР
недостиг на внимание
отказ от секс
пристрастеност към секс
10 тайни на ПР
вие и вашия лекар
фибромиалгия
нарушения на съня
визия на ПР-страдащ
дентална фобия
психотерапия
натраплива невроза
клаустрофобия
социална фобия
сърдечен проблем
епилепсия
ниско самочувствие
смяна на работа
panic survivor
истински истории
близките и ПР
въпроси и отговори
Все по-трудно и по-трудно ми става да ходя на работа. Това пише в писмото си Мая Несторова от Варна, която изпитва панически атаки почти всеки ден. Тя ни пита дали да напусне работата си и да започне нещо от вкъщи.
Ако изпитвате трудности с ходенето си на работа, то  тогава работата от вкъщи  е по-добрия вариант. Но веднага ще ви зададем въпроса - обичате ли професията си?. Защото, ако по някакъв начин се себе идентифицирате чрез нея, напускайки я, няма да се почувствате по-добре. Още повече, че сега не е време за правене на генерални промени.
Но ако паническото разстройство ви пречи до такава степен, че изпитвате невъзможност да се справяте със задълженията, то, нека да не забравяме, че здравето стои на първо място. Някои страдащи намразват работата си, защото паническото разстройство я прави непосилна за тях.
Паническото разстройство може да я направи неизпълнима по различни причини:
Напускането на работата
Не трябва да пропускаме да отбележим следния факт. Преди да напуснете работа, вие трябва да сте наясно, че паническото разстройство може да се прехвърли и в защитената за вас среда, какъвто е дома. Ако вие имате подходящото лечение, работното ви място  не би трябвало  да е проблем. Медикаментите в комбинация с психотерапия, ще намалят стреса на работната среда и вие може да се вземете в ръце. Защото, ако напуснете работата, която харесвате, може да пропуснете подходящия моментът за растеж на кариерата си.А това е  моментът, когато повечето хора правят своите бизнес планове, подходящи бизнес запознанства, трупат необходимия професионален опит. Да не забравяме, че подобни ситуации в живота са рядкост. За изграждането на кариера не винаги има благоприятни ситуации. Ако вие сте в такъв период, дайте си трезва преценка и не напускайте работа си. От подобно действие, вие може да изпитате сериозни финансови затруднения, които няма да бъдат лесни за решаване за кратък период от време.
Преди на напуснете направете следните стъпки:
След като си дадете точен отговор, продължете нататък:
С  помощта на вашия психотерапевт, който би "изпълнил" ролята на вашия шеф, ще се подготвите за възможните въпроси и обрати и така ще се  справите по-лесно при личния контакт с работодателя.
Ако въпреки предприетите мерки, продължавате да смятате, че работа ви от вкъщи е най-доброто решение в ситуацията, тогава, без да изпитвате самообвинения, предприемете съответните действия за промяна на дейността.
работа
СМЯНА НА РАБОТА -
ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ
Истински истории на хора, преборили се с паническото разстройство
За роднините и близките на хората, боледуващи от паническо разстройство
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
биполярно разстройство
дислексия
как да изберем правилния психотерапевт
скала на страха
тиреотоксикоза
нощна паническа атака
бензодиазепини
гастроезофагиален рефлукс
световъртеж
алкохолизъм
бременности и антидепресанти
страничнш ефекти на атиидепресантите
аспартам
гняв
протакане
булимия
слънчев  и топлинен удар
нива на страха
шизофрения
истински истории и коментари