EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
Кожата на бременната жена и грижата й към нея
Прeз време на брeменността в организма на жената настъпват значителни функционални промени. Тези изменения се отразяват и на кожата. Тя става суха или много по-мазна, отколкото е била преди бременността.
Необходимо е да се полагат по-системни грижи за чистотата на тялото. Всяка сутрин да се измиват лицето, тялото и гърдите до кръста с леко затоплена вода. Ваните не се препоръчват при бременност.
Защо по време на бременост кожата е суха и залющена?
Много често по време на бременността има недостиг на витамин А, поради което кожата става суха и се залющва. При такива случаи е необходимо да се употребяват продукти, съдържащи този витамин (рибено масло, яйчен жълтък, моркови, салати, спанак, кайсии, черен дроб и др.). Освен това след измиване добре е сухата кожа да се намаже с по-мазен крем.Вечер преди лягане ръцете, краката и шията се измиват с топла вода, а лицето се почиства с тоалетно мляко.
Как да се предотврати прекомерното омазняване на кожата по време на бременност?
Ако през време на бременността кожата стане много мазна и по нея се появят гнойни пъпки, преди всичко трябва да се ограничат сладкишите и животинските мазнини. В последните месеци на бременността се налага да се ограничат захарта и медът.

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
     Бременност при
     по-възрастни
     жени

     БРЕМЕННОСТ И КОЗМЕТИКА
Козметика и бременност