Реклама

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
НАСИЛА ПАРТНЬОР В ИНТЕРНЕТ СЕ НЕ НАМИРА. БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ИНТЕРНЕТ ЗАПОЗНАНСТВА
(8 votes, average 4.25 out of 5)
Истински - Запознанства

 

 

Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства, по някое време реших да разбера за какво става дума. Записах се и аз, даже специално си направих фотосесия, но не изкарах и две седмици и се отписах. Не разбирах как може да си мислят, че по този начин може да откриеш взаимоотношения, които да ти носят удовлетворение.

Тогава моите приятелки пък недоумяваха: "Защо се отписа?". Обикновено им отговарях като ползвах един цитат от Дъглас Адамс "Веднъж попитали един философ "Защо?" и отговорът му отнел 3 години. Ако имаш три години на разположение ще ти обясня". Никой не намери три години за моето обяснение, вместо това се втурнаха презглава да пътуват – Холандия, Щатите, Париж, Италия..., да получават колети с подаръци, а по-напористите си осигуриха и някакъв съвсем приличен месечен доход.

За известно време, докато не мина необходимото време, в което всяка сама си отговори на въпроса "Защо?". Може би е излишно да казвам, че нито една не срещна мъжа на живота си по този начин. С изключение на майката на един приятел, вдовица, която се омъжи в германско село и сбъдна мечтата си да има къща с градина, за която да се грижи.

Но и  нейния случай не съм сигурна, че срещна мъжа на живота или градината на живота си. Колкото до моите приятелки, не се наложи да чакат три години, за стане ясно, че тези срещи, родени през сайтовете за запознанства, си бяха чист секс-туризъм за участниците и от двете страни.

Знам каква е политиката на тези сайтове и въобще  концепцията на разнообразните формати за запознанства. И не отричам, че най-вероятно са създадени с благородна и идеална цел, заради отчуждението. В прекалено много държави по света, почти е норма на обществено поведение, че ако не си се запознал с някого в студентските си години и не сте се оженили, на практика след това става невъзможно да срещнеш партньор.

Не подценявам факта, че средата, в която се движи човек, предопределя и възможностите да срещне нови необвързани хора. И аз съм казвала преди време: "То, в София просто няма вече с кого да се запознаеш", като имах предвид типичната среда, в която се движа. Признавам, че е малко сложно, защото дори когато „има с кого да се запознаеш” , е все по-неизбежно  да бъде избегната баджанашката история. Или няколко твои приятелки ще са били негови гаджета, или сред неговите приятели, ще има твои любовни истории.

Стават някои неудобства, макар и в нашите градски условия,  това да не е повод за някаква драма. Това обаче не променя личното ми убеждение, че да ходиш и да се запознаваш зорлем с някакви хора, с които животът и пътят, по който си вървиш, не те е срещнал по естествен начин, е пълна загуба на време и безмислено начинание. В най-добрия случай, човек би могъл да си намери секс-партньор или някой, който временно да те издържа, но взаимоотношения, които си струват... едва ли.

Но въпросът е не дали има с кого да се запознаеш, а дали въобще single-необвързан задължително означава, че се интересуваш от опции за обвързване. Според мен, по никакъв начин. И е добре това недоразумение в интерпретацията на нечии статут да бъде преосмислено като акт на личен избор.

Аз обожавам да се запознавам с нови хора, но не за да се обвързвам с тях, а за да споделяме заедно различни неща, които са ни интересни и начин на живот, който взаимно ни допада. В аспектите, в които взаимно ни допадат. Там, където не се "срещаме" като разбиране, е добре да продължи да има "необвързаност", вместо компромиси в името на идеята за обвързване.

Убедена съм, че за да срещнеш някой, който ти допада, е напълно достатъчно ти сам, напълно самостоятелно и необвързано, да избереш начина на живот, който ти отива и да започнеш да го живееш. Единствено тогава, по съвсем естествен начин, може да срещнеш и някой друг от твоята порода, с когото ако прецениш, може да развиеш и отношения на партньорство.

 

Животът ме е научил, че може да срещнеш такъв човек и докато си плуваш небрежно в морето, дори и когато си се забил на някое пусто място в дивотията без любезното посредничество на загрижени приятели, решени да те сватосват или пази Bоже, на сайтовете за запознанства.

Най-лесният начин на света да привлечеш най-добрия партноьр за себе си, е да изживяваш всеки ден най-доброто себе си, на което си способен с пълно доверие, че винаги получаваш най-доброто за теб.

Всичко друго, колкото и добре да е аргументирано, по моите критерии е ограничен възглед за самите нас, подклаждан от теориите, че все има нещо, което ни липсва. А няма по-голяма грешка по отношение на взаимоотношенията с друг човек от това да ги създаваш заради вътрешни липси.

Това е сериозно обвързване с липсата у теб, която никаква връзка не би била в състояние да запълни. Срещата с другия има смисъл само и единствено, когато се случи в момент на усещане за пълнота. Тя тогава се и случва. Всичко друго е напразно усилие на любовта.

 

Източник: Rings.bg
Автор: Михаела Петрова
 

Коментари  

 
+1 #4 Diana 2016-01-21 17:56
БезСмислен, а не безмислен!
http://kaksepishe.com/bezsmislen/
 
 
+18 #3 Елена Димитрова 2014-03-25 15:03
Срещнах сродната си душа в такъв сайт.При нормални условия това едва ли щеше да се случи.И двамата сме над 30 и трудно бихме излезли от рутината на работа и стари приятели.Опитах и не съжалявам.
 
 
+16 #2 Irena 2014-01-31 02:39
Не мога да се съглася. Сайтовете за запознанства дават много възможности, стига да умееш да ги използваш, което пък означава - да имаш достатъчно ум и опит в общуването, в преценката, в далновидността и в яснотата на поставената си цел. Аз се запознах в такъв чуждестранен сайт с настоящия си съпруг. Човекът е интелигентен, симпатичен, мил,грижовен,от говорен, с чувство за хумор и добри доходи - не е ли това мъжът на живота за всяка жена?! Може дори да се каже, че този начин на запознанство би помогнал на всяка жена да проумее какво всъщност има предвид, когато търси "мъжа на живота си". Защото някои дами просто не знаят какво искат. За да намериш - трябва упорито да търсиш и да знаеш от какво точно се нуждаеш. Безгрижното плуване в морето може само да те отнесе някъде по течението и да си разбиеш главата в някоя случайна подводна скала. Вашето становище, Михаела, говори за неудача, а не за мъдро прозрение. Опитайте отново, може този път да Ви провърви :)
 
 
+22 #1 Десислава Димитрова 2013-12-20 14:15
Аз се зарпознах с мъжът на живота ми преди 4 години. В сайт за запознанства. Случи се преди Коледа 2009 година. Видяхме се средата на юни месец 2010. И след много перипети сме заедно днес, радваме се един на друг и на малкият ни син. Така че, всяко правило си има и изключения.
Поздрави
Деси
 
 

Рекламни

Новини

Интересни мнения

Последни коментари