Реклама

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
ПРОГНОЗА ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2012 ЗА СТРАДАЩИТЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Здраве - Новини

 

 

 

Какво да очакват хората с паническо разстройство от февруари 2012?

През февруари се наблюдават първите признаци на пролетта. Пролетта идва и през този период е възможно обостряне на хроническите заболявания. Такъв е случаят и при психическите заболявания. Добрата новина е, че денят се уголемява, а и с него продължителността на слънчегреенето. Знаете, че повечето светлина въздейства благоприятно върху депресивните състояния.Хората, които са засегнати от депресия и като симптом имат панически атаки, могат да очакват, че техните пристъпи ще намаляват.

При онези, които симптомите на тревожните разстройства се засилват трябва да потърсят компетентна помощ от психиатър.

Какво е важното за хора с паническо разстройство?

Нещо много важно – трябва да откриете лекар, на когото вярвате. И при най-малкото съмнение трябва да потърсите друг специалист, защото хората, страдащи от тревожни разстройства и в частност, паническо разстройство, са много внимателни и подозрителни - най-малката неискреност в поведението на лекаря, някои негови общи фрази, изречени формално, могат  да направят лечението трудно, тъй като страдащият няма да му се довери  Важно за пациентите с тревожни разстройства е, че страдащите  вярват само на хора, които преценяват като по-интелигентни и можещи от тях.  За тях е водещо, да усетят, че лекарят е с IQ над тяхното. Същото се отнася и за психотерапевта. Хората с паническо разстройство като правило, са много образовани и интелигентни хора.   Така че страдащите от паническо разстройство, трябва да приемат лекаря поне като равен, парадоксът е, че едва тогава, те могат да му повярват, че е възможно да се възстановят.

Кои дни през месец февруари могат да засилят неразположението при хората с паническо разстройство?

Това може да се случи около дните на пълнолуние или новолуние: 7-9 и 21-23.

Това, разбира се, не е правило и неблагоприятният ефект не винаги се наблюдава при всеки. Добре е в тези периоди да избягвате напрегнати дейности, разрешаване на житейски конфликти, и вземане на важни решения.

 

 

МАГНИТНИ БУРИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2012

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

 

Рекламни

Новини

Интересни мнения

Последни коментари