Реклама


ПРОГНОЗА ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2012 ЗА СТРАДАЩИТЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Здраве - Новини

 

 

 

Какво да очакват хората с паническо разстройство от февруари 2012?

През февруари се наблюдават първите признаци на пролетта. Пролетта идва и през този период е възможно обостряне на хроническите заболявания. Такъв е случаят и при психическите заболявания. Добрата новина е, че денят се уголемява, а и с него продължителността на слънчегреенето. Знаете, че повечето светлина въздейства благоприятно върху депресивните състояния.Хората, които са засегнати от депресия и като симптом имат панически атаки, могат да очакват, че техните пристъпи ще намаляват.

При онези, които симптомите на тревожните разстройства се засилват трябва да потърсят компетентна помощ от психиатър.

Какво е важното за хора с паническо разстройство?

Нещо много важно – трябва да откриете лекар, на когото вярвате. И при най-малкото съмнение трябва да потърсите друг специалист, защото хората, страдащи от тревожни разстройства и в частност, паническо разстройство, са много внимателни и подозрителни - най-малката неискреност в поведението на лекаря, някои негови общи фрази, изречени формално, могат  да направят лечението трудно, тъй като страдащият няма да му се довери  Важно за пациентите с тревожни разстройства е, че страдащите  вярват само на хора, които преценяват като по-интелигентни и можещи от тях.  За тях е водещо, да усетят, че лекарят е с IQ над тяхното. Същото се отнася и за психотерапевта. Хората с паническо разстройство като правило, са много образовани и интелигентни хора.   Така че страдащите от паническо разстройство, трябва да приемат лекаря поне като равен, парадоксът е, че едва тогава, те могат да му повярват, че е възможно да се възстановят.

Кои дни през месец февруари могат да засилят неразположението при хората с паническо разстройство?

Това може да се случи около дните на пълнолуние или новолуние: 7-9 и 21-23.

Това, разбира се, не е правило и неблагоприятният ефект не винаги се наблюдава при всеки. Добре е в тези периоди да избягвате напрегнати дейности, разрешаване на житейски конфликти, и вземане на важни решения.

 

 

МАГНИТНИ БУРИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2012

 
 

Рекламни

loading...