Реклама


ДИЕТАТА НА ДЮКАН ПОДЛОЖЕНА НА УДАРИ В СЪДА
(0 votes, average 0 out of 5)
Здравословно хранене - Диета на Дюкан

 

Диетата на Дюкан е подложена на удари, независимо от бляскавото си представяне досега.  Конкурентът на Дюкан Жан-Мишел Коен, който също има диетична програма, предизвика спор между двамата и той трябваше да намери разрешение в съда. Френски съд излезе със становище, че прословутата диета на французина Пиер Дюкан може да доведе до рак на гърдата и различни болести на сърдечносъдовата система, съобщава Нова телевизия.

Магистратите подкрепиха противникa на протеиновите диети Жан-Мишел Коен, който беше съден за клевета от своя колега диетолог Дюкан именно заради твърдения, че въпросният режим на хранене е опасен за здравето. Дюкан трябва да плати на опонента си 4300 долара.

В първата си фаза диетата на специалиста предвижда "атакуващ етап", в който се предизвиква ударна протеинова консумация - дисбаланс, който много диетолози считат за опасен.

Сред тях е и Жан-Мишел Коен, който предлага по-ненатоварващ отслабващ режим, с намален калориен прием в диапазона между 900 и 1600 калории дневно, като, разбира се, не се изключват и физически упражнения, особено полезни при смъкването на килограмите.

По повод иска на Дюкан адвокатът на Коен цитира статия, публикувана във вестник "Паризиен", в която специалист от френската Национална агенция за здравна сигурност подлага  на още по-унищожителна критика режима Дюкан. "В сравнение с нея, забележките на клиента ми биха се сторили на Дюкан като милувка от коала!", казва адвокатът.

Въпреки множеството критики обаче диетата на Дюкан продължава да е предпочитана от редица знаменитости като Жизел Бюндхен, Дженифър Лопес и дори станала наскоро херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

:Много хора са доволни от резултатиет и бързо свалениет килограми посредством диетата на Дюкан. Голям процент от тях твърдят, че не са почувствали никави здравословни пробелми, докаот са прилагали диетата на Дюкан.

 
 

Рекламни

loading...