Реклама


Четвъртък, 08 Април 2010г. 11:08ч.

ДОМАТЕНИЯТ СОК СПАСЯВА ОТ ХРОНИЧНА УМОРА

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

 

Синдром на хронична умора, умора, хипогликемия, млечница- как доматения сок се справим с тези състояния?

Тези здрвословни проблеми имат едно общо нещо, те изцеждат енергийните резерви и организмът отс­лабва. Доматен сок с щипка червен пипер и малко лют сос, добре разбъркан и изпит, ще върне към живот черния дроб и надбъбречните жлези за половин час и ще създаде у вас чувство на витално ст, което ще продължи поне няколко часа.

Домат. Какво съдържа доматът?

Доматът  е много богат на минерални соли, което повишава апетита скоро след като той е бил консумиран. Минералите в него стимулират и слюноотделянето, което подкрепя чувството на глад и помага храната да бъде смляна по-добре. Сокът, който се прави от тези домати и се приема вътрешно, ще ви помогне да се отървете от хранителни проблеми като например анорексия.

Начин на приготвяне

Много е лесно да се направи сок от домати. ИзмиЙте ги добре, разрежете ги на четири и ги направете на сок. Ако използвате домати от супермаркета и миксер, добавете чаша вода, за да стане напитката по-приятна. Консервира­ният или бутилиран доматен сок също действа добре. Подправете с щипка червен пипер и малко лимонов сок за още по-приятен вкус.

 

 

 

Последна промяна на Четвъртък, 08 Април 2010г. 11:28ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...