Реклама


23 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЕЦА ОТ САРАФОВО

Оценете статията
(0 гласа)

23 години зад решетките ще лежи жестокият убиец от Сарафово Тодор Иванов, който на 11 юли миналата година застреля с 3 куршума жена си Виолета Иванова пред къщата й в бургаския квартал, съобщи "Флагман".

Убийството стана точно на рождения ден на младата жена, която остави две момчета сираци. Извергът насочи и оръжие срещу брат й, но пистолета Браунинг, калибър 6,35 мм, засече.

Присъдата е потвърдена от Бургаския апелативен съд, с председател Георги Кошничаров на 8 юли тази година.

Въпреки издадените от съда забрани да я доближава, Иванов на няколко пъти отправял заплахи за убийство, а месец преди фаталната нощ, той се промъкнал в стаята на жена си и опрял нож във врата на Виолета. Двамата имали 5-годишен злощастен брак, тъй като Тодор проигравал всеки лев. Работил като фаянсаджия, но нямал поръчки.

Жестокостта му се отключила през април 2012 година, когато Виолета поискала да се разведат. Тогава извергът осъзнал, че ще остане сам, с много дългове и без финансовите средства, осигурявани от съпругата му.

В началото на месец май 2012 г. Тодор започнал да пие, вследствие на което станал агресивен. На 14 май 2012 г. той се изнесъл от семейното жилище и отишъл да живее в апартамент в ж.к. Меден рудник. Въпреки това не спрял да посещава къщата на пострадалата и да я заплашва с убийство, за което тя подала поредната жалба в полицията.

Във фаталната нощ Тодор причаквал притаен в тъмнината над два часа, докато се прибере Виолета към 23:00 ч.

Излязъл отстрани на къщата, откъм двора, заобиколил пострадалата и седнал на свободния стол до нея, от дясната й страна. Той извикал: „Хайде, викайте полиция! Тук съм!". В същото време се изправил прав и насочил пистолета срещу Виолета. Тя много се изплашила и за да се защити, се обърнала с гръб към него, както седяла на стола. В същото време подсъдимият стрелял три пъти в гърба на съпругата си, почти от упор, на разстояние около 40 см., като и трите куршума уцелили целта. Тя извикала и започнала да се свлича от стола и паднала на колене на земята.

Братът на Виолета скочил от мястото си и се насочил към подсъдимия. Той също тръгнал към него с пистолет в изпънатата му ръка, насочен към главата му и натиснал спусъка. Свидетели успели да изтръгнат пистолета от ръката на Тодор. През това време Виолета не говорела, само стенела.

По време на гледането на мерките за неотклонение, Тодор ридаеше пред магистратите и обясняваше как бил съкрушен психически, тъй като през последните месеци жена му непрекъснато подавала жалби срещу него в полицията и твърдяла, че той я заплашва. Според него тя искала да избяга с децата им. Така от най-отговорния и любящ баща той се превърнал в най-лошия човек. И до днес обаче Тодор не успя да даде логично обяснение за проявената крайна жестокост.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...