Реклама


Ще увеличават постепенно заплатите на медицинските специалисти

Оценете статията
(0 гласа)

Правителството потвърди ангажимента си за увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти, но това ще става постепенно.

Това стана ясно след продължили повече от 2 часа преговори в Министерския съвет, в които взеха участие протестиращите медицински сестри, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, социалният министър Деница Сачева, предаде БНР.

Маринов бе извикан от премиера заради изнесени от медсестрите данни за надписване на клинични пътеки в болниците. По този повод Борисов е обещал засилени проверки в болниците.

Протестиращите определиха срещата като първа крачка в съвместна работа, която ще продължи по-дълго.

Здравният министър Ананиев е гарантирал, че с подписването на Националния рамков договор следващата седмица ще бъде гарантиран минимумът от 950 лв. възнаграждение за сестрите.

Приоритетно ще се работи и за увеличаване на доходите на медицинските сестри в общинските болници, детските градини и яслите.

Никой от присъствалите на срещата членове на правителството не даде изявление пред медиите, а от своя страна протестиращите обявиха, че събират палатките и си отиват по домовете, но още в четвъртък отново ще имат среща със здравния министър.


Участниците в протеста на медицинските специалисти с искане за реформи и по-достойни възнаграждения изпълниха заканата си и пренощуваха в палатките, разпънати пред Министерския съвет.

Желанието на протестиращите медици беше именно да бъдат приети от министър-председателя Бойко Борисов.

loading...

Източник: vesti.bg

Login to post comments
 

Рекламни

loading...