Реклама


Дилара Аксюек: Не вярвах в любовта

Оценете статията
(0 гласа)

 

Дилара Аксюек е скромна и изключително земна личност. Амбицията й да се наложи като една от най-успешните актриси на малкия екран я тласка да работи неуморно. Позната е на българските зрители в ролята си на Шадие от драматичния телевизионен филм "Милост" и с превъплъщението си в образа на Махфирузе в историческата суперпродукция "Великолепният век: Кьосем".

Детство

Родена е през 1987 г. в Измир. Когато е на седем, родителите й се местят от Измир в Одрин. Дилара се чувства самотна като единствено дете в семейството. Тя няма много приятели. Започва да си измисля различни истории и ситуации и се радва на доверието, с което приемат артистичните й импровизации. Но нейните превъплъщения невинаги са сполучливи и баща й често я критикува. Дилара осъзнава, че ако желае да се изявява като актриса, е необходимо да подходи по-сериозно и да се посвети на това изкуство с нужната отговорност.

В преследване на славата

Оценявайки заложбите на Дилара, родителите й я записват в литературен кръжок по рецитация. Всяка вечер бъдещата актриса чете стихове и вече е наясно какво точно иска да прави. Постъпва в театрална школа, а шест години по-късно заминава за Истанбул. Едва тогава Дилара се сблъсква с реалността. Описва Истанбул като огромен мегаполис, безмилостен град, в който животът тече с бясна скорост, твърде различен от малкото градче, в което е отраснала. Въпреки  всичко решава да се бори и да постигне целта си да се реализира успешно на театралното поприще. Красивата брюнетка бележи успех още с първото прослушване, на което се явява в Истанбул. Поверяват й главна роля в телевизионен сериал, но в последния момент мястото й заема по-известна актриса. Дебютът й е в поредицата Една от къщите", от която получава ценен опит, но не той й отваря вратите за киното .Чувствах, че не успявах да разкрия всичките си възможности в този проект", споделя Дилара. Месец по-късно известните режисьори Гюл Оуз и Джан Ърмак предлагат на Аксюек да се превъплъти в ролята на Шадие в драматичната сага Милост“.

Ролята, която й носи успех

Чаровната туркиня се явява на прослушване и само след няколко часа я информират, че е одобрена за участие в сериала. "Бях' много притеснена, но съм истински щастлива, че такива големи професионалисти повярваха в мен. Образът на Шадие в "Милост" е ролята, за която винаги съм мечтала." Дилара споделя, че любимите й актриси са Йозге Намал (Нарин от "Милост"), както и Нургюл Иешилчай (Ясемин от "Любов и наказание"). Признава, че е много развълнувана от работата си с Йозге: Станахме истински приятелки. Тя е комуникативна и винаги готова да помогне. Откликва на всичките ми въпроси с голямо търпение. От нея научих изключително полезни и ценни неща". В поредицата "Великолепният век: Кьосем" Дилара изпълнява ролята на наложницата Махфирузе, майка на Осман, първородния син на Ахмед. Участието й обаче в хитовата продукция не продължава дълго, тъй като екранната й героиня е убита по време на организирания срещу нея преврат.

Как Дилара повярва в любовта?

В интервю от 2013 г. Дилара категорично заявява, че не вярва в любовта. Убедена е, че ако започне романтична връзка, няма да има време за професионалните си ангажименти. Твърди, че предпочита самотата и не желае да допуска някой до себе си. Всичко това се променя след запознанството й с известния турски модел и актьор Джейхун Менгиролу, известен на българските зрители като Дениз от "Твоят мой живот". Двамата рабогят заедно в комедийната поредица "Името на щастието" (2015), а първоначалният им невинен флирт скоро прераства в нещо повече.


Привлекателният Джейхун очарова Дилара и успява да спечели сърцето й. Двойката вече от три години живее заедно в жилище в близост до прочутия площад „Таксим". Единственото качество, което Аксюек не одобрява в своя партньор, е неговата изключителна ревност. Двамата често могат да бъдат забелязани да пазаруват в някой от големите молове или да обикалят Истанбул с мотора на Джейхун.

loading...

Източник: "ТвСага"

 

Последна промяна на Събота, 21 Декември 2019г. 19:14ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...