Реклама

Трагични нет запознанства

    Майката на арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт – Шукрие Мехмед е напуснала града. Това съобщиха за 24rodopi.com по време на днешния...
109710
      Една четвърт от представителите на силния пол попадат в клопката на любовта от пръв поглед, а 29 на сто от господата признават, че са...
136294.16666666667
  „Вече нямам сълзи дори да плача, ние с тази мъка ще си умрем. Само търся да работя нещо. Мъката е много силна, няма думи, с които да я изразя. Не ...
313583.2
  Ерген, който упорито си търси дама на сърцето, иска да съди 15 жени. Той е подал жалба в прокуратурата, че никоя не хлътва по него. Врачанинът...
116263.66666666667
    Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства,...
103874.25

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
НАРОДНИ РЕЦЕПТИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА БРАДАВИЦИ
(4 votes, average 3.00 out of 5)
Здраве - Кожни болести

 

 

 

 

Независимо от съществуването на съвременни и достъпни методи за лечение на брадавиците в клиниките, все пак често първо се опитваме да изпробваме домашни средства. Те могат напълно да помогнат, ако болестта не е отишла твърде далече и ако използваме подходящи рецепти, насочени към обеззаразяване на вируса, старателно премахване на вроговения слой и засилване на имунитета.

Ето някои "бабини" рецепти, които може да се препоръчат:

1.         Маточина. За лечение на брадавиците се изпол зва настойка: 2 супени лъжици от листата на 400 мл вода. Пие се по половин чаша 3 пъти дневно преди ядене.

2.         Змийско мляко. Брадавиците се намазват добре с пресен сок от листа на змийско мляко 1 път на ден, докато изчезнат.

3. Росянка кръглолистна. За премахване на брадавиците трябва да се мажат 1 седмица със сок, получен от намачкани стъбла и листа.

4. Бръшлян обикновен. За премахване и лечение на брадавиците се прави запарка от листа на бръшлян в продължение на 5-7 дни.

5.         Хвойна (смрика) обикновена (плодчета, клончета). За премахване и лечение на брадавиците се използва настойка: 20-30 г киснат в 100 мл водка в продължение на 20 дни, след това брадавиците се мажат 1 път дневно до пълното им изчезване.

6. Пелин горчив (стеблата, листата). От пелина се прави запарка 1 път дневно в течение на 4-5 дни до пълното изчезване на брадавиците.

7. Див високопланински лук (черемша). За лечението и премахването на брадавици по стъпалата се използва каша от смачкани луковици, която се налага върху брадавиците за през нощта с компрес; кожата наоколо се предпазва с подхранващ крем или вазелин. Лечението може да се прилага всеки ден в продължение на една седмица. След това се прави гореща вана за краката и брадавиците се отстраняват с пемза.

8. Гъшеница (пипериче). Използва се настойка: 2 чаени лъжички от раздробени корени на 1 чаша вода. Приема се на равни дози 4 пъти дневно.

А ето и няколко рецепти от народната медицина:

1.         В сок от хрян да се размачка сол и със сместа да се маже брадавицата 2 пъти дневно. Тя ще започне да потъмнява, да се смалява и постепенно след 10 дни ще изчезне.

2.         Смачкани свежи листа от стайното растение каланхое бързо премахват брадавиците. Те се употребяват във вид на превръзка. Достатъчни са 3-5

пъти, за да изчезнат брадавиците.           .

3.         Добър метод е да се мажат брадавиците сутрин и вечер със собствена урина. Изчезват за една седмица.

4.         В някои случаи помага нишадърът - след натриване на брадавиците те бързо изчезват.

5.         Брадавиците могат да се натрият и със сок от кисели ябълки - 2 пъти дневно. Сокът трябва да е прясно изстискан. В продължение на 10 дни брадавиците изчезват.

6.         Брадавиците по ходилата се лекуват добре и с кашица от суров картоф. Суровият картоф се настъргва на пластмасово ренде, после картофената кашица се разстила върху хартия за компреси и с нея се прави компрес на ходилото, а за през нощта бинтовайте с еластичен бинт. Процедурата се повтаря 3-5 пъти.

7.         Срязва се змийско мляко (чистотел) близо до корена. С отделилия се сок се намазва няколко пъти повърхността на брадавицата. Когато тя почернее, трябва внимателно да се изреже с ножица и да продължи да се маже, докато напълно изчезне. Обикновено това става след 4-7 намазвания.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари