Реклама


КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ У НАС ПО-НИСКА ОТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКАТА

Оценете статията
(0 гласа)

Контрабандата на цигари е с процент по-нисък от средноевропейския, който е 35%. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков, който участва в редовния парламентарен контрол, предаде  Агенция „Фокус”. Министър Дянков коментира изследване на „Филип Морис”, което посочва, че всяка трета цигара у нас е контрабанда. Той посочи, че 76 милиона къса контрабандни цигари са били хванати през месец октомври и ще бъде интересно да се види дали декември има спад. Дянков посочи, че в същото изследване се казва, че в Германия е 21%, във Франция 27%, в България е 34%. По думите му голяма част от тази контрабанда минава през България и уточни, че от тези 18 ТИР-а, които са били хванати за месец октомври – два ТИР са били насочени към България, а останалите само са минавали през България. Изследването е предоставено и на министъра на вътрешните работи. 
Относно липсващите 120 млн. лв. за общините за инфраструктура и почистване, министър Дянков посъветва общинарите да са по-добри финансисти и да не влизат в такива големи дългове. Той посочи, че както неговата задача е да се бори държавата да не влиза в големи дългове, така и задачата на общините е да внимават за какво харчат. 120 млн. лв. няма в бюджета и няма да влязат в проекта за бюджет за 2011 година. 
Министър Дянков увери още, че няма опасност средните жилища да бъдат облагани с данък лукс. Той посочи, че само богатите ще плащат.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...