Реклама


ПОЛИТОЛОГ НА БСП СЕ САМОУБИ, РОДИТЕЛИТЕ МУ НАМЕРЕНИ ЗАКЛАНИ

Оценете статията
(0 гласа)

Експерт в Националния съвет на БСП закла родителите си, след коетосложи край и на собствения си живот. 34-годишният Атанас Иванов скочил от 7-ия етаж на дома си към 11 ч в петък. Видели го съседи и се обадили в полицията.

Ужасната семейна драма се разигра в блок 32 на ул. “Бл. Гебрев” в Перник.

Първоначално служителите на реда получили сигнал за самоубийство. Те опитали да влязат в жилището на младия мъж, но входната врата била заключена отвътре. Извикан бил ключар. Когато най-сетне полицаите влезли, се натъкнали на смразяваща гледка. Майката на Анатас - Иванка Атанасова (65 г.), лежала мъртва в банята, надупчена с нож на няколко места в областта на сърцето.

Тялото на баща му Тодор Иванов (78 г.), който бил сляп, било проснато върху легло в спалнята.

“Следи от борба по труповете няма. Бащата и майката са убити с обикновен кухненски нож”, обясни окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. По тялото на Атанас Иванов пък имало одрасквания от острие на нож. Раните не са прободни и вероятно той сам се е наранил, каза още обвинителят. Тепърва ще се изясняват причините за трагедията. Дали Атанас е страдал от някакво психическо заболяване, което да е отключило агресията у него, също предстои да бъде установено. Най-вероятно е изпаднал в ярост, убил е родителите си и е скочил от прозореца.

Атанас Иванов работел като експерт в отдел “Организационна дейност” в Националния съвет на БСП на “Позитано” 20 в столицата. По време на трагедията той бил в отпуск. Сутринта говорил с колежка по мобилния си телефон, казаха информирани. След обед приятели го търсили, но той не се обаждал. Новината за двойното убийство и за самоубийството на Атанас стигна до “Позитано” 20 около обяд.

“Тих и много странен човек”, коментираха лаконично от червената централа. Те отрекоха твърденията, че Иванов е бил политолог на “Позитано”. Обясниха, че бил организационен секретар, който отговарял за Ловеч и Плевен.

“Много странен човек беше. Не дружеше, дори не разговаряше сникого. Вероятно е бил изключително интелигентен и затова не искаше да общува с нас. Изглеждаше много странно. Връщаше се от работа, обикаляше блока няколко пъти и се прибираше. Това се повтаряше почти всяка вечер”, каза пред “Труд” съседка на Атанас от Перник.

Комшиите на мъжа бяха шокирани от случилото се. “Никакви скандали не сме чували от апартамента му. Дори шум. Чудили сме се дали се прибира вкъщи. Кога си идва от работа, гостува ли му някой... Родителите му не живееха постоянно при него. Често се връщаха в Ямбол, откъдето са родом”, казаха съседи.

Атанас Иванов купил едностайното си жилище преди 3 г. Преди това живеел в Ямбол. Според съседи избрал най-близкия до София кв. “Изток”, за да може да пътува по-бързо до работното си място. Никой от тях обаче не знае, че Атанас е работел в централата на БСП.

“Не можем да повярваме! Невъзможно е!” - това бяха първите реакции и на ямболии, които познават семейството. Други пък говореха за проклятие над фамилията, за магия или за незнайно отмъщение.

Проклятието те свързват с друга трагедия, която семейството преживяло преди 3 г. Съседи си спомниха, че тогава другият им син - Анатолий, бил зверски убит безпричинно от пиян мъж. Мъжът имал леки умствени увреждания, но бил общителен, весел и безобиден. Толи - както го наричали, се грижел за слепия си баща. Извеждал го на разходка, пазарувал, помагал с каквото може. След смъртта на сина си Иванка и Тодор почти се преместили в Перник при другия си син Атанас.

Според техни приятели от Ямбол семейството е било убито, а после извършителят е направил така, че да хвърли вината върху Атанас.

Какво се е случило и защо се е стигнало до кръвопролитието разследването ще докаже в идните дни. Полицаи намекнаха, че е възможно заподозреният за драмата 34-годишен мъж да е имал психически проблеми.

В профила си във фейсбук Атанас Иванов е написал като любим цитат: “Мислих, мислих... И така сгреших.”

 

 

trud.bg

Последна промяна на Петък, 08 Юли 2011г. 15:28ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...