Реклама


ПОЛИГЛОТ И ИСТОРИК УБИЛИ ЯНА

Оценете статията
(0 гласа)

 

Полиглот, който превежда от 4 езика, и негов набор, събирач на бутилки в парковете, са удушили Яна в Борисовата градина, защото искали да не вика, докато правят секс с нея и я насилват в парка.

Това разкриха полицаи и психолози след 12 дни денощна работа по убийството на 28-годишната Яна.

Заподозрени за престъплението са 34-годишният Николай Русинов, който 4 дни след смъртта й избягал в чужбина, и Пламен Трифонов, който бе арестуван по сигнал на свидетелка, подаден в полицията от в. “24 часа”.

Криминалисти влезли в дирите на Николай по пръстов отпечатък, оставен на бутилка с бира, която пил заедно с Яна в последните минути от живота й, разказват разследващи.

Яна Кръстева бе убита в нощта срещу 9 юли след рок концерта в Борисовата градина и бе намерена полугола и цялата в синини ден по-късно.

При първоначалните разпити на приятелите на жертвата никой от тях не си спомнил за Русинов, който през цялата вечер в заведението “Маймунарника” танцувал и си приказвал с Яна, а по-късно се усамотили встрани от шумотевицата.

От мястото на престъплението обаче полицаи и експерти иззели празна бутилка от бира, на която имало ясен отпечатък.

Щом направили справка в масивите на МВР, се оказало, че следата е на Николай, който бил регистриран в МВР заради побой и лека телесна повреда през 2008 г.

"Веднага отидохме в дома му, оказа се, че той заминал в чужбина, като на всеки казал различна държава, но взехме материали за сравнение на ДНК", разказаха вчера шефът на столичната полиция Валери Йорданов и заместникът му Ивайло Спиридонов, които пряко ръководели цялото разследване.

Веднага щом били готови резултатите, станало ясно, че Николай е бил в последните минути на живота й с Яна, като двамата са пили от едни и същи бутилки уиски и бира. Следи от преводача спедитор имало и по телефона и други вещи на убитата.

Още в първия ден от разследването обаче за криминалистите станало ясно, че на мястото е имало и втори извършител.

Ден по-късно в "24 часа" се обади жена, която живее в парка, и подаде сигнал за съмнителен агресинвен мъж, който ние предадохме в полицията.

Така бил арестуван 34-годишният Пламен. Въпреки, че се издържал, като събирал бутилки, младежът изобщо не бил глупав, завършил семестриално висше образование, специалност "История", и още в първите минути на задържането му се подготвил с алиби.

Разследващи по-късно установили, че той дори е ходил при свои познати които са го видели във фаталната нощ в Борисовата градина, за да ги заплашва да не го издават.

След дълги разпити на негови близки обаче алибито на Пламен било разбито.

По-късно изследване на детектор на лъжата също потвърдило, че той е замесен ву бийството.

Заковаващото доказателство срещу Трифонов обаче били седемте косъма, открити по тялото на Яна под найлоновия чувал, с който била завита след смъртта. Морфологична експертиза доказала, че и седемте следи са от заподозрения, като те са от различни части на тялото му, което доказвало, че е лежал гол до убитото момиче преди и след смъртта й.

Все още криминалисти изясняват какви са били последните минути на Яна, но най-вероятно след като тя и Николай са се усамотили, към тях се е присъединил и Пламен, за който се смята, че е по-вероятно да е физическият извършител.

"Убийството не е било цел на извършителите, а е станало по непредпазливост. Те са искали да правят секс с жертвата и тъй като явно тя не е била съгласна, са й затиснали устата, за да не се чуят виковете й", коментира случая шефът на института по психология на МВР Неделчо Стойчев.

По-късно разследващи установили, че Пламен бил женен, но от началото на годината бил разделен с жена си и дори помнел датата през януари, когато за последно е правил секс.

Това според криминалисти е и основният мотив за Трифонов да иска агресивно интимни отношения с жертвата, които са довели до смъртта й.

Според една от версиите, които тепърва ще се доказват от експертизи, има вероятност Николай да е напуснал местопрестъплението, преди Яна да издъхне. В потвърждение на тази хипотеза е бягството му в чужбина 4 дни след убийството, смятат полицаи. Има данни, че преводачът бил толкова пиян, че не помнел нищо от тази нощ, но като видял снимките на убитата Яна в медиите се сетил, че е бил с нея и тогава решил, че може и той да я е убил.

Все още се установява дали Николай и Пламен са се познавали преди деня на убийството, защото двамата живеели в един квартал. Пламен спял във вход на блок близо до дома на Русинов.

От полицията призовават всички граждани, които са забелязали Русинов в последните дни да се обадят в МВР или той да се предаде.

 

24chasa.bg

 

Последна промяна на Петък, 22 Юли 2011г. 20:13ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...