Реклама


ПЛАМЕН ТРИФОНОВ : "НЕ БЯХ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА В НОЩТА НА УБИЙСТВОТО"

Оценете статията
(0 гласа)
Пламен Трифонов, заяви, че не е убил Яна.
Пламен Трифонов, който е основен обвиняем по делото за убийството на Яна, заяви пред БТВ, цитирана от БЛИЦ, че не е бил в Борисовата градина, а в “Сухата река” в нощта на убийството. “Разследването започна с предубеденост към мен. Сякаш има необходимост от намиране на виновен", казва той.

“Аз съм нормален човек, изкарах Коледа и Нова година у дома. Не съм разделен с жена ми, това също беше използвано срещу мен, но не е вярно. Оправяме си социалното положение, затова не сме заедно, работим”, разказа Пламен Трифонов пред БТВ. 

“Спях в междублоковите пространства в “Сухата река” заедно с майка ми. Събирахме бутилки, за да си помогнем финансово. Не съм бил в Борисовата градина, бях в “Сухата река” в момента на престъплението”, категоричен е Трифонов. 

"Свидетелката, която твърди, че ме е видяла в Борисовата градина малко след убийството на Яна няма основание   да твърди това, не я познавам, никога не сме се виждали с нея. Същият е случаят с таксиметровия шофьор, когото не познавам и който каза, че ме е видял да споря разгорещено в нощта на убийството", каза още Пламен Трифонов. 

“Космите, заради които ме обвиняват съм ги дал доброволно. Но полицаите ги подмениха, както се случва нерядко с ДНК материал”, съмнява се Пламен Трифонов

Според разследващите, за задържането на Пламен са допринесли противоречивите показания на майката на Пламен. Разследващите обърнали внимание на твърденията й, че той бил изнервен. "Това не е вярно, не съм бил нервен. Не познавам таксиметровия шофьор. Смятам, че съм удобната жертва на този етап", казва обвиняемият. 

“Разследването започна с предубеденост към мен. Сякаш има необходимост от намиране на виновен. Общественото мнение ще надделее, че това е манипулация”, надява се Пламен. 

Един от свидетелите твърди в същото време, че майката на Пламен е носила шапка, която е била на Яна. В отговор обвиненият заявява, че ще съди всеки свидетел, който го клейми без всякакво основание. 

Пламен се надява на правосъдието. Експертизата, която ще бъде направена във Виена ще даде допълнителен тласък на разследването, смятат криминалистите.

 

Login to post comments
 

Рекламни

loading...