Реклама


ТРИМА СА УБИЙЦИТЕ НА ЯНА КРЪСТЕВА

Оценете статията
(0 гласа)
28-годишната Яна Кръстева, която беше удушена в Борисовата година в София миналата година, е била умъртвена след групово изнасилване. Участниците в жестоката гавра били освен основния заподозрян Николай Кръстев-Чеци и още двама души, твърдят запознати с разследването, цитирани от БЛИЦ
Това показвала ДНК експертизата, направена в Австрие на намерените 7 косъма.  5 от тях са на Чеци, други на двама неизвестни засега мъже. 

Съществува версия, че след като си пийнали порядъчно, тримата мъже искали от момичето да правят секс. Яна се дърпала и затова те решили насила да задоволят нагона си. Единият от тях я ударил по главата, за да я зашемети, след което я замъкнал в храсталаците. Останалите го последвали и я изнасилили. После те се уплашили, че Яна може да ги издаде. За да й затворят устата, те я удушили. Според обвинителите Чеци си дал ясно сметка какво е направил и затова побързал да избяга в чужбина. 

Лошата техническа база на полицията вкарала разследването в грешна посока. Така зад решетките попаднал Пламен Трифонов, който бил пуснат на свобода след 125 дни. Причината за неговото задържане била морфологичната експертиза на косми, намерени по тялото на Яна. Според нея те се доближили до тези на Трифинов. Направената по-късно ДНК експертиза обаче посочила, че са на Чеци. 

Друга грешка на разследващите органи била, че те побързали да обявят, че са хванали престъпника и да разкажат всичко, което е станало ясно по разследването до момента. Именно това дало възможност на истинския убиец да си направи безупречно алиби. Признал, че е спал с Яна и се предал. Не дал обаче информация за хората, които били с него в нощта на престъплението. Той бил предпазлив, тъй като ако издаде, те биха го разкрили, информира "Преса"
Именно затова малко преди внасянето на обвинителен акт срещу Чеци в съда, прогнозите да получи осъдителна присъда са нулеви. А да бъдат установени съучастниците му в изнасилването е почти невъзможно, смятат магистрати.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...