Реклама


ВНЕСОХА ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ НИКОЛАй РУСИНОВ-ЧЕЦИ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЯНА КРЪСТЕВА

Оценете статията
(0 гласа)

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Николай Русинов-Чеци, съобщиха от прокуратурата.

Русинов е обвинен в умишлено убийство на Яна Кръствева заедно с неустановени по делото лица.

Трагичният инцидент стана в столичния парк "Борисова градина" на 9 юли 2011 г.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост - престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 пр. 2 и пр. 3 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20 ал. 2 от НК, уточняват от прокуратурата.

Материалите от разследването за неустановените и неиздирени съучастници на Чеци са отделени в друго дело. Издирването им продължава.

В момента Русинов е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

През лятото Чеци бе пуснат на свобода, тъй като магистратите решиха, че нямал мотив да убие Яна, а седмица след това настъпи обрат по делото и Софийски апелативен съд остави обвинения за убийството на Яна Кръстева Николай Русинов- Чеци в ареста.

Яна Кръстева беше намерена мъртва на 10 юли 2011 г. в столичната Борисова градина. В началото на разследването министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че извършителите на убийството са двама. Четири месеца в ареста беше държан Пламен Трифонов, който през ноември 2011 г. беше освободен, след като апелативният съд реши, че няма доказателства за съпричастността му към убийството.

Николай Русинов-Чеци беше задържан на 26 април 2012 г., след като в Австрия беше направена експертиза на осем косъма, намерени по тялото на Яна Кръстева. Резултатите показаха, че пет от тях са от Чеци, а прокуратурата сне обвиненията към Пламен Трифонов.

 

 

24chasa.bg

Login to post comments
 

Рекламни

loading...