Реклама


ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ ДИРЕКТОРА НА ГДБОП

Оценете статията
(0 гласа)

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, с постановление от днес, това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Във връзка с получените в Софийска градска прокуратура (СГП) сканирани копия на класифицирани документи, в хода на извършената проверка, започнала на 17 април 2013 г., от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров – директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП). От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири).
От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).
С постановление от 19 април 2013 г., СГП е образувала досъдебно производство срещу Флоров за престъпление по чл. 302а НК. В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).
Днес, административният ръководител на СГП Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

 

Биография на Станимир Флоров

Станимир Флоров е роден  в София.

Завършва военния факултет на Националната спортна академия.

Станимир Флоров преминава различни специализации в европейски полицейски служби и в САЩ.

През 1990 година започва работа в МВР. Работи в Националната служба за борба с организираната престъпност от нейното създаване няколко години по-късно.

През 2006 г. става началник на отдел "Наркотици" в ГДБОП, а през януари 2009 г. оглавява Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

 

От края на 2009 година е и първи заместник на главния секретар на МВР.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...