Реклама


CLONAREX ЩЕ БЪДЕ В АПТЕЧНАТА МРЕЖА СЛЕД КАТО ПОЛУЧИ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО ЦЕНИ И РЕИМБУРСИРАНЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

Оценете статията
(12 гласа)

Хората, страдащи от епилепсия и тревожни разтройства изживяха кошмарни дни, след като бе прекратен вноса на Ривотрил. Липсата на заместител на Ривотрил накара много хора да търсят лекарството в съседни държави, а някои и по други части на света. Това разбира се бе почти мисия невъзможна, защото това лекарство е със специален режим на продажба - всяка държава държи местен лекар да издаде рецепта на нуждаещия се пациент. Но добрата новина пристигна на 24 февруари, когато Изпълнителната Агенция по лекарствените средства разреши за употреба  заместител на Ривотрил със същите като него показатели, лекарството се нарича Clonarex. То ще се появи в Аптечната мрежа след като Притежателя на разрешението за употреба на Clonarex - Рекс Фармасютикълс ЕООД подаде необходимите документи вНационалния съвет по цени и реимбурсиране, който е компетентния орган за включването му в Позитивния лекарствен списък.

Clonarex ще се предлага в Аптечната мрежа като Clonarex 0.5 mg tabl. и Clonarex 2 mg, tabl., с активно веществоклоназепам (clonazepam).

 

Клонарекс ще бъде в аптечната мрежа след 10 април 2015

Последна промяна на Петък, 03 Април 2015г. 15:17ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...