Реклама


КЛОНАРЕКС ПО АПТЕКИТЕ СЛЕД 10 АПРИЛ. ЦЕНА ОКОЛО 10 ЛВ.

Оценете статията
(4 гласа)

90 хиляди пациенти с епилепсия и нервни заболявания, които два месеца бяха оставени без ривотрил, вече ще трябва да си плащат заместителя му клонарекс. До 10 април генеричният препарат трябва да е в аптеките, обясни в Търново зам.здравният министър д-р Ваньо Шарков.

"В момента вече новия медикамент е на линия, но за съжаление производителят не желае той да бъде реимбурсиран от НЗОК, поради което регистрираната цена е някъде около 10 лв. Ривотрила беше натиснат на цена някъде около 2 лв., при което те се махнаха", каза д-р Шарков.

Заместник-министърът допълни, че още преди година и половина производителят Рош е предупредил здравното министерство и изпълнителната агенция по лекарствата, че спират доставките на ривотрил. Това е бил периода от време, в който пациентите да могат да преминат на други аналогови препарати, защото ривотрила е препарат, към който има привикване. "Не мога да разбера защо всички са отлагали вземането на решението в продължение на година и половина?", запита Шарков.

Във Велико Търново той откри обновената реанимация на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" и преместеното в основната база на стационара Първо вътрешно отделение. Привеждането на двете отделения към всички европейски здравни стандарти бе извършено с инвестиция от 740 000 лв.

 

24chasa.bg

Последна промяна на Петък, 03 Април 2015г. 15:09ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...