Реклама


ТЪРСИ СЕ ХИМИК ЗА ЕКСПЕРТИЗАТА ПО СЛУЧАЯ " МЕЙЗЕР"

Оценете статията
(0 гласа)
Експертиза ще покаже дали Анита Мейзер и съпругът й са били под влияние на някакви вещества, когато той е бил убит.
Говорителят на прокуратурата във Варна Радослав Лазаров заяви по bTV, че са взети проби, които предстои да бъдат изследвани. Очаква се обаче резултатите да се забавят, заради пенсионирането на химика в Университетската болница във Варна, каза прокурорът.

Прокуратурата във Варна е задържала за 72 часа заподозряната за убийството на културиста Николай Димов негова съпруга Анита Майзер. Утре ще бъде поискано и постоянното й задържане, обяви Лазаров. 

Заради пенсионирането на химика в университетската болница във Варна от няколко дни вече не могат да бъдат правени съдебно-химически експертизи на биологичен материал. Част от експертизите, необходими за изясняване на фактите по това дело, ще бъдат назначени в друг град, по всяка вероятност в София, което предполага допълнителен значителен разход и ресурс във време, специален конвой, обясни прокурорът.

По думите му това може много лесно да бъде спестено, ако химическата лаборатория в Университетската болница във Варна бъде възстановена с назначаването на друг химик.

Обвинението, което сме повдигнали е за единично участие, липсват доказателства за съучастническа дейност. В резултат на съвкупната преценка на доказателствата по делото е взето решение обвиняемата да бъде задържана до 72 часа, като в рамките на утрешния ден ще внесем искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”, поясни Радослав Лазаров.

Наказанието, предвидено за престъплението, за което тя е обвинена, е лишаване от свобода от 2 до 8 години, допълни той. 

Вчера той каза пред медиите, че прокуратурата във Варна е повдигнала обвинение срещу Анита Желева, известна като Мейзер, за причиняване на смърт по непредпазливост на мъжа си вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, причиняваща разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Ако тя признае вината си и търси съкратено съдебно следствие, може да се търсинаказание при смекчаващи вината обстоятелства. Всичко това зависи обаче от поведението, което тя и нейната защита ще изберат в рамките на едно съдебно следствие, каза днес Лазаров.
Последна промяна на Сряда, 17 Август 2016г. 07:19ч.

Подобни статии (по етикети)

Login to post comments
 

Рекламни

loading...