Реклама


БОРИСОВ: ЩЕ ОПРАВИМ ЩЕТИТЕ, НО ТОВА Е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ, ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ

Оценете статията
(0 гласа)

Ще отпуснем пари и ще оправим щетите, но това е най-малкият проблем - хората не могат да се върнат. Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Бяхме на цистерните долу с колегите. Поне от професионален опит, мисля че няма риск да гърмят повече. Прокуратурата е тук. Имаме разрешение да изтеглим задните цистерни да ги изтеглим назад, за да няма повече инциденти. Колегите ги обливат. Щетите са големи“, обясни Борисов.
Премиерът в оставка уточни, че на място има 110 пожарникари, над 20 пожарни коли. „40 души са настанени при близки. Кметът на Шумен е тук и има готовност да приеме хората, които са без жилища. Като е миналата вълната е поразила парка и три реда сгради, буквално ги е избушила. Ще вземем решение ще помогнем на хората, но умрелите не могат да се върнат. Иначе разрушенията с пари могат да се оправят“, допълни Бойко Борисов. „Над 20 линейки чакат, ако се намери още някой под развалините, но се надявам оттук нататък да направим всичко възможно“, добави той. Борисов уточни, че цистерните се обливат, а не се гаси огъня, защото ако се загаси стават по-опасни.
Във връзка с това има ли опасност за населението Борисов коментира: „Досега успокоявах пожарникарите и полицаите, защото всички са там. Не че много можем да им помогнем“. „Яд ме е, защото за тази община направихме толкова много и бях обещал да дойдем по хубав повод“, каза още той. „Като мине комисия и опише щетите. Ще им отпуснем пари и ще оправим щетите. Но това е най-малкият проблем, хората не могат да се върнат. Въпросът е дали става дума за техническа грешка. Машинистът е жив ще разказва“, коментира Бойко Борисов.
На въпрос има ли безследно изчезнали премиерът в оставка заяви: „Последно пак с пожарникарите и полицаите - възложих къща по къща, човек по човек да се търси".

Login to post comments
 

Рекламни

loading...