Реклама


АНИС АМРИ ОТ ТУНИС Е ИЗВЪРШИЛ АТАКАТА В БЕРЛИН

Оценете статията
(0 гласа)

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер съобщи, че отпечатъците на заподозрения тунизиец Анис Амри са били намерени в кабината на камиона, който се вряза в коледния базар в Берлин. Министърът уточни, че според доказателствата „има голяма вероятност заподозреният да е извършителят“, на атаката от понеделник вечерта, съобщава Агенция "Фокус".
По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е горда заради спокойната реакция на обществото след смъртоносното нападение. „През изминалите няколко дни, аз бях много горда от това колко спокойно повечето граждани реагираха на ситуацията“, коментира Меркел. „Убедена съм, че ще преодолеем това изпитание, пред което сме изправени“, допълни канцлерът.
Будките на берлинския коледен пазар на „Брайтшайдплац“ днес са отворили отново. Мястото в момента е обградено с бетонни ограждения. Критиците на германските власти сочат, че е трябвало такива да бъдат поставени веднага след като разузнавателните агенции на САЩ са предупредили, че традиционните коледни пазари може да бъдат основни цели за терористични нападения.


The Daily Express: Ангела Меркел призна, че е знаела за опасността преди нападението в Берлин
Германският канцлер Ангела Меркел в четвъртък призна, че е знаела за опасността, преди нападението в Берлин, пише вестник The Daily Express.
Грешки и бавен прогрес дадоха на въоръжения и опасен заподозрян за тероризъм 18 часа преднина и германските властите признаха, че сега той може да е навсякъде в Европа.
След като разговаря с Федералната криминална полиция Меркел заяви: „Днес дойдох тук, за да видя как върви работата във връзка с извършителя и неговото задържане“.
„От дълго време знаем, че ние сме цел на радикали от „Ислямска държава“ и когато такива събития като атаката на базара се случат, ситуацията се променя и нашите мисли са с близките на жертвите и с ранените в болницата“, допълни канцлерът.

Подобни статии (по етикети)

Login to post comments
 

Рекламни

loading...