Реклама


СЛАВИ ТРИФОНОВ: ЩЕ ПРОИЗВЕДА ПРЕДАВАНЕ, ДА ВИДИМ ДАЛИ БТВ ЩЕ ГО ИЗЛЪЧИ

Оценете статията
(0 гласа)

Не съм казвал, че ще реализирам политически проект. Референдумът е моята гражданска позиция. Това не означава, че изцяло бих пренебрегнал участие в политически проект. Това каза телевизионният водещ Слави Трифонов на пресконференция за неизлъчения снощи епизод на предаването му „Шоуто на Слави“ по бТВ, предаде Агенция „Фокус“. „Отдавна присъствам в публичното пространство и се занимавам с неща, които мога да свърша. Ако нещо не мога да направя, не го правя. Логично изглежда, но не съм нарушил никакъв закон“, заяви Трифонов.
Попитан дали е вярна информацията, че за предаването му довечера не се продават билети в билетния център, той отговори: „Нямам представа дали продават билети в билетната каса. Ако не продават, горкият аз. Довечера ще направя предаване с или без зрители. Не съжалявам, че изразих позицията си. Ще изчета писмото и тази вечер. Разговарям с адвоката ми, който в момента не е в страната“.
Попитан дали е възможно да прекрати договора си с бТВ, Слави Трифонов отговори: „Възможността да станем колеги виси със страшна сила. Нямам някакъв уплах от това. Според мен много хора са ядосани и те не могат да приемат, че има такова отношение към тях. По смисъла на закона аз наистина не мога да карам хората и да предизвиквам бунтове и размирици, нито протести. Не съм политическа сила. Мога да организирам концерт, но в случая не е за концерт, мисля да протестирам сам. ГЕРБ избраха да подкрепят решенията на хората. Нямаме съвместна договорка“.
Той заяви още, че не може да избяга от факта, че е гражданин и има позиция. „Аз имам такава и така се е случило. Имам право да имам позиция, с което аз не нарушавам никакъв закон – нито договора с мен и бТВ. В моя договор пише много ясно, че трябва да спазвам Конституцията и договора между нас и бТВ. Там не пише, че водещият не може да нарушава Конституцията. И аз не я нарушавам. Не поставям ултиматум. Казвам, че съм гражданин и ще изляза аз, за да си търся правата. След като свърши тази пресконференция, ще отида и ще произведа телевизионно предаване по смисъла на договора и ще видим дали бТВ ще го излъчи“, добави Трифонов.
Според него е явно, че политиците не се сменят, а се самовъзпроизвеждат. „2.5 млн. гласуваха за тези три въпроса от референдума. Медиите и политиците си мислят, че това нещо все едно не се е случило. Аз съм един от хората, които са гласували на този референдум. Не може да бъде заметен под килима все едно не е бил. Това е долно и неприемливо. Казал съм, че имат две седмици да започнат работа и обсъждане. След това имат два месеца да приемат това, което искат толкова много българи. Изказвам мнението си като един от хората, които са гласували“, поясни водещият.
По думите му това е четвърта или пета смяна на мениджмънта на бТВ. „Основните правила, по които се определят договорите, са законите на България. Не можем да подпишем договор, който нарушава Конституцията, защото става невалиден. Писмата, които СЕМ изпраща на бТВ и ги глобява, са също касаещи цензура. Те съблюдават интересите на политиците. Вижте метаморфозата на Гого Лозанов, сега води предаване по „Bulgaria on Air“. Корнелия Нинова стана една амазонка в напреднала възраст, седнала на кон. Не вие ли е неудобно, че сме на 113-то място по свобода на словото?“, попита Трифонов.
Той заяви, че няма да си прави самооценка, защото е твърде лично. „Имам право да поставям условия на политиците, които са мои и ваши служители. И вие сте част от народа, и аз. ВАС ще се изкаже на 6 април и тогава може целият този казус да се обезсмисли“, каза още Слави Трифонов.

 

 

Снимка БГНЕС

Последна промяна на Вторник, 28 Март 2017г. 11:40ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...