Реклама

Трагични нет запознанства

    Майката на арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт – Шукрие Мехмед е напуснала града. Това съобщиха за 24rodopi.com по време на днешния...
109630
      Една четвърт от представителите на силния пол попадат в клопката на любовта от пръв поглед, а 29 на сто от господата признават, че са...
136224.16666666667
  „Вече нямам сълзи дори да плача, ние с тази мъка ще си умрем. Само търся да работя нещо. Мъката е много силна, няма думи, с които да я изразя. Не ...
313473.2
  Ерген, който упорито си търси дама на сърцето, иска да съди 15 жени. Той е подал жалба в прокуратурата, че никоя не хлътва по него. Врачанинът...
116153.66666666667
    Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства,...
103774.25

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 

Д-Р АНГЕЛ КУНЧЕВ: НАМИРАМЕ СЕ В ПИКА НА ГРИПНАТА ВЪЛНА

Оценете статията
(0 гласа)

Това е друга характеристика на грипа, че много рязко вдига заболеваемост, но също така и бързо отминава, казва д-р Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев коментира грипната ситуация в страната. Както е известно, в по-голямата част от градовете за учениците бе обявена грипна ваканция, защото заболеваемостта сред тях е голяма.

- Д-р Кунчев, вече сме подвластни на грипа. Учениците в голяма част от страната бяха пуснати във ваканция. Сега ли е пикът на грипа?

- Намираме се в пика на грипа. Този подем на вирусите, който бе регистриран след празниците, продължи. Към момента около 30% от областите в България са в грипна епидемия, а градове като Перник и Пазарджик се намират в следепидемичен период. Това, което прогнозирахме като пик в края на януари, се случи.

Трудно е да се каже колко ще продължи този пик за заболеваемост, но вероятно тази и другата седмица ще бъдат най-тежки. След това, разбира се, ще има постепенно отшумяване. Това е друга характеристика на грипа, че много рязко вдига заболеваемост, но също така и бързо отминава.

- Какъв вид е грипът, който ни разболява?

- Грипът в голямата си част, да кажем около 80%, е вируси от тип „В“ – „Лили“ и „Ямагата“. В други градове имаше и грип тип „А“. Това няма голямо значение за болните, защото и клиничната картина, и поведението са идентични.

- Има ли някъде у нас забелязани усложнения от заболяването от грип, или общата картина е нормална?

- Има усложнения, но не мога да отлича някаква характерна особеност. Типична е грипната картина. Има неврологични усложнения, но много малко. При тях се забелязва засягане на мозъчните обвивки, менингити, енцефалити и др. Разбира се, най-често срещаното усложнение е вирусната пневмония. Тук искам да подчертая, че при навременното лечение нещата се тушират бързо и грипът минава нормално.

По-рано днес бившият зам.-здравен министър д-р Мирослав Ненков призова болните да се обръщат веднага към личния си лекар, ако не се чувстват добра, а не да ходят на работа.

Източник: dir.bg


Последна промяна на Петък, 26 Януари 2018г. 17:47ч.
Login to post comments
loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари