Реклама


На крачка пред Шенген

Оценете статията
(0 гласа)

Трябва обща политическа воля на всички европейски държави за борба с корупцията, измамите, организираната престъпност, престъпността по висшите етажи. Около това се обединиха министър-председателят Бойко Борисов и канцлера на Австрия Вернер Файман, предаде   Агенция “Фокус” .
Борбата с корупцията и с измамите е в интерес на всички граждани на ЕС, обяви Файман. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е останал приятно изненадан, че по време на срещата му днес австрийският канцлер вече бил прочел резюмето на доклада за България и Румъния в областта на правосъдието и вътрешните работи. Борисов го е информирал, че в България вече има обвинения срещу бивши министри, заместник-министри, кметове, които са на различни етапи.
По отношение на доклада на ЕК Борисов каза, че особено важно е, че е отчетена политическата воля, която българското правителство демонстрира в борбата с корупцията и организираната престъпност. За нас е особено важно, че годишния доклад и мерките по него бяха свързани с приемането на България догодина в Шенген, каза премиерът. Борисов благодари на канцлера на Австрия и на вътрешния министър на Австрия за подкрепата на членството на България в Шенген.
На въпрос за преодоляването на бюджетния дефицит в България Борисов обяви, е за 2011 г. страната ще се постарае да бъде с под 3% бюджетен дефицит.

Последна промяна на Вторник, 20 Юли 2010г. 12:02ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...