Реклама


ПЪТИЩАТА В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ СА СВОБОДНИ И ПРОХОДИМИ

Оценете статията
(0 гласа)

Към момента пътищата в Северна Гърция са свободни и проходими, предаде  Агенция “Фокус”, цитирайки Лъчезар Иванов, генерален консул на България в Солун. На места покрай пътищата в Северна Гърция има струпани тежкотоварни превозни средства. „Надявам се да не се стигне до някакви инциденти. Имало е вчера опити от страна на стачкуващи шофьори да затворят отделни кръстовища в Солун и прилежащите пунктове и пътни възли, но полицията снощи се е намесила много решително. За момента всичко е нормално”, каза Лъчезар Иванов.
Проблемът с горивата в Гърция е всеобщ и засяга територията на цялата страна.
Горивото в Гърция е по-скъпо заради повишеното ДДС. Вследствие на стачката няма поскъпване на бензиностанциите. Горивото в Гърция струва от порядъка на 1,4 – 1,6 евро за литър, обясни той.
Туристите в Гърция този сезон са основно от България, Румъния и Сърбия. В много по-малка степен самите гърци пътуват в страната си. Усеща се спад в туристическия сезон в Гърция, макар и данните за момента да не показват някакви съществени минусови промени спрямо миналата година, каза още той.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...