Реклама

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
КАКВО ПРИЧИНЯВА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО?
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

 

 

Учените посочват три основни причини, за появата на панически атаки. Те трябва да бъдат разделени на три части: мозъчната химия, наследствеността и житейския опит.

Мозъчната химия: На голяма част от хората се предписват лекарства, за да променят химията в мозъка и да се  облекчи симптомите на тревожност  и паника. Тези видове лекарства обикновено са антидепресанти, както и седативи .  В повечето случаи и двете се използват заедно.   Обикновено в началото, докторът ще назначи  антидепресант, заедно с транквилант, докато антидепресантът, започне да действа,  т.е. се натрупа достатъчно в организма. Това може да отнеме до 6 седмици. Успокоителни след това се използват само, когато е необходимо.В много от случаите тези лекарства помагат и затова учените смятат, че химията на мозъка има връзка с тревожността и паническите атаки .

Генетична предразположеност: Има доказателства от водещи експерти, които смятат, че причината минава през нашите гени в семейството.  Те вярват, че ако някой от семейството страда от това състояние, най-вероятно ще откриете, че и друг член в семейството изпитва същите трудности.

Житейски опит: В наши дни, ние сме свидетели на все повече и повече случаи, показващи че тревожността и паниката може би е заучено поведение.   Ако сте суетен човек, чувствителен към света и това, което става около Вас, учените вярват, че тези характеристики учат  тялото Ви да реагира по този начин и в крайна сметка  паниката става част от Вашия нормален живот, без дори да осъзнавате, че Вие, причиняваме сами проблема си .

Въпреки това, може да има и някаква реална причина.   Тя може да бъде комбинация от неща, които са се случили с нас, или нашия живот: бременност, нова работа или загуба на любим човек.

Има доказателства, че паниката, може да бъде причинени в резултата на лекарства и наркотици, като кокаин, кофеин, и амфетамини.

Една задълбочена психотерапевтична работа би помогнала да се доизясни произхода на паническото разстройство за всеки страдащ индивидуално.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари