Реклама

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО И ТРЕВОЖНИТЕ РАЗСТРОЙСТВА - СТРАДАНИЯ НА РАЗВИТОТО ОБЩЕСТВО
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

Мъже и жени, които са били принудени да проявяват отговорности още от малки, могат да развият психически заболявания, в частност тревожни разстройства, много повече в сравнение с останалите, които са имали подкрепа и разбиране от близките си.

Жени, които са сключили брак по-млади, също така са в рисковите групи. Американски учени  твърдят, че  по-големия брой отговорности пораждат по-силен стрес, който води до психически разстройства.

Освен наследствеността, и стресът от това че трябва да направиш нещо без да имаш право на избор, водr до хроничен стрес,  с който психиката се справя много трудно. Липсата на някой, който да те отмени в извършване на дадена дейност и задача, напряга до краен предел човешките възможности. Към този факт трябва да добавим и живота в конкурентна среда, и всичко това като краен резултат, води да изчерпване и пристъпи на страх, че не можем да се справим в живота. Тук може да помогне психотерапията, която начертава приоритетите на дадена личност, в случай че самата личност не успее да се справи сама. Не случайно развитите общества имат повече случаи на тревожни разстройства, отколкото така наречения „трети свят”.

 

 
 

Рекламни

Новини

Интересни мнения

Последни коментари