Реклама

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО И ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
(3 votes, average 3.33 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

 

Ако сте били под голямо напрежение през последните дни и сте имали панически атаки, това може да повиши кръвното ви налягане.

Паническите атаки сами по себе си не са опасни, но високото кръвно налягане може да създава проблеми.

Какви действия трябва да предприемете за да нормализирате кръвното си налягане?

Първо и най-важната мярка е  да посетите вашият лекар.

Като помощно средство, с което вие може да въздействате на самия себе си е да изпиете чаша студена вода, това може да ви помогне да се почувствате по-добре. Не, не гледайте иронично, студената вода хидратира организма и може да се  окаже естествен релаксант. Затова ако имате, паническа атака  и кръвното ви се повиши, изпийте една чаша студена вода. Друга важна мярка е да използвате  кърпа  намокрена със студена вода, която да поставите на челото си или в ямката над врата .

Защо  по време на  паническа атака  кръвното налягане се повишава?

Това става, ако  при вас съществува тенденция за покачване на кръвното налягане. Друг фактор, които влияе на кръвното ви налягане това е адреналина. По принцип той е пусковият механизъм на паническата атака. Адреналинът кара сърцето да бие по-бързо и по-бързо, то изпомпва все повече и повече кръв, което води до повишаване на кръвното ви налягане.

Каква е причината по време на паническа атака кръвното налягане да се понижава?

Ако по време на паническа атака се чувствате замаян и с виене на свят, то причината е, че не получавате достатъчно кислород в кръвта. Ако изпитвате подобни симптоми, то първото нещо, което трябва да постигнете е да регулирате нивата на кръвната захар. Това може да стане като изпиете чаша портокалов сок.

Как да разберете какви са нивата на кръвното ви налягане по време на паническа атака?

Всеки страдащ от паническо разстройство трябва да има у дома си апарат за кръвно налягане и по време на паническа атака у дома да го измерва и да запомни стойностите. След това да дискутира със своя лекар начините, по които би могло да се регулира кръвното налягане, ако стойностите му са прекалено високи. Вашият лекар може да прецени дали се нуждаете от допълнителни медикаменти освен тези, които приемате за паническото разстройство, за да регулирате високото кръвно налягане.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари