Реклама

Трагични нет запознанства

    Майката на арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт – Шукрие Мехмед е напуснала града. Това съобщиха за 24rodopi.com по време на днешния...
108040
      Една четвърт от представителите на силния пол попадат в клопката на любовта от пръв поглед, а 29 на сто от господата признават, че са...
134884.16666666667
  „Вече нямам сълзи дори да плача, ние с тази мъка ще си умрем. Само търся да работя нещо. Мъката е много силна, няма думи, с които да я изразя. Не ...
311363.2
  Ерген, който упорито си търси дама на сърцето, иска да съди 15 жени. Той е подал жалба в прокуратурата, че никоя не хлътва по него. Врачанинът...
114673.66666666667
    Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства,...
102404.25

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО. ИЗЛИЗАНЕ НАВЪН С ПРИДРУЖИТЕЛ
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

Може да обобщим в няколко реда, важните неща, с които трябва да се съобразявате, когато ваш близък има паническо разстройство и се нужаде от помощта ви:

 

1. Не правете предположение от какво имат нужда, а ги попитайте.
2.Бъдете предсказуем; не ги изненадвайте.
3. Позволете на човекът с паническото разстройство, да направи първата крачката за възстановяване.Той сам да определи, когато е готов за това.
4. Намирайте нещо положително във всяко преживяване. Ако засегнатия човек е способен да върви до определена цел, като киносалон или парти, отбележете това като успех и го насърчавайте, вместо да изразявате разочарование, че той е постигнал толкова малко.

5.Не анулирайте решението за изключване на дадена ситуация.: преговаряйте с човекът да предприеме още една стъпка напред, когато той или тя иска да избегне нещо по пътя си. Но ако той изпитва силен страх, не го насилвайте.
6. Не жертвайте вашият собствен живот в името на човек, който страда от паника.Така той ще се чувства още по- нещастен и във ваша тежест.Опитвайте се да сътрудничите.

7. Не се паникьосвайте, когато човекът получи пристъп на паника. Това още повече ще го изплаши. Демонстрирайте овладяност и се усмихвайте.

Вашата увереност ще му възвърне сигурността.

8. Имате право да бъдете разтревожени за състоянието, но не и да му внушавате, че той е обречен.

9. Бъдете търпелив и приемащ, но не й за човек, който постоянно е отпуснат и се е отказал се от живота. Ако личността не желае да направи нещо за себе си, то и вие не бихте могли.

10. Кажете : „ти можеш да изразиш всичко, каквото чувстваш, аз няма да те упрекна.. Аз се гордея с теб. Кажи ми това, от което имаш нужда сега. Дишай бавно и дълбоко. Остани в настоящето. Не мястото е това, което те безпокои в момента, а твоята мисъл, и картината, която тя рисува. Аз знам, че това, което ти усещаш е болезнено, но то не е опасно. Ти си смел човек и ще успееш да се справиш”.


 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари