Реклама

Трагични нет запознанства

    Майката на арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт – Шукрие Мехмед е напуснала града. Това съобщиха за 24rodopi.com по време на днешния...
108100
      Една четвърт от представителите на силния пол попадат в клопката на любовта от пръв поглед, а 29 на сто от господата признават, че са...
134934.16666666667
  „Вече нямам сълзи дори да плача, ние с тази мъка ще си умрем. Само търся да работя нещо. Мъката е много силна, няма думи, с които да я изразя. Не ...
311513.2
  Ерген, който упорито си търси дама на сърцето, иска да съди 15 жени. Той е подал жалба в прокуратурата, че никоя не хлътва по него. Врачанинът...
114753.66666666667
    Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства,...
102464.25

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
ПРИЧИНИТЕ ЗА ПАНИЧЕСКИТЕ АТАКИ ПРИ ВСЕКИ ЧОВЕК СА РАЗЛИЧНИ
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

Пристъпи на паника сe отличават от други видове тревожност по тяхната интензивност на симптомите и внезапната им поява, но има много различни причинители на паническите атаки.

Какви са причините за възникване на  пристъпите на паника?

Причините при всеки човек са различни, но може да включват:

Биологични причини – например, обсесивно-компулсивно разстройство и посттравматично стресово разстройство.

Фобии - хората често ще изпитват панически  атаки, като пряк резултат от излагане на предмет или ситуация, които отключват фобията, например агорафобия.

Краткосрочна причина, предизвикала паническите атаки -  лична загуба, включително и емоционална  привързаност към романтичен партньор.

Дългосрочни, предразполагащи причини - наследственост

Поддържащи паниката причини - избягване на  провокиращи ситуации или среди, различен вид мислене ( "какво ще стане,ако..." мислене), погрешни  схващания( "тези симптоми са вредни и / или опасни"), потискане на чувства и др.

Липсата на увереност - все по-голям брой доказателства подкрепят идеята, че тези, които страдат от пристъпи на паника се ангажират с пасивен стил на комуникация или взаимодействия с другите.

Медикаменти -  паническите атаките понякога може да бъдат  вписани като страничен ефект на определени лекарства

Абстиненция - от алкохол, лекарства или наркотици

Синдром на Хипервентилацията – плиткото и бързо гръдно дишане, може да предизвика издишване на прекомерно количество въглероден диоксид  и количеството кислород в кръвта да е по-голямо.Развива се синдром на Хипервентилацията, която може  да предизвика респираторна алкалоза и хипокапния – понижени стойности на въглероден диоксид в кръвта.

Ситуативно обвързани пристъпи на паника асоцииращи определени ситуации с пристъпи на паника, например асансьори, самолети, затворени пространства, площади и т.н.

Фармакологични причинители определено химично вещество

Хронична и / или тежко заболяване

Как да  лекувате паническото разстройство?

Ние  знаем, че пристъпите на паниката могат  да бъдат изключително тежки и страшни -  при първата изпитана паническа така, често хората приемат, че получават сърдечен удар или инсулт.

При започване на лечение, първо трябва да се изясни причината за появата на паническата атака. Тя трябва да се търси в по-горе споменатите фактори. Докато не се изясни причината, лечението няма да е ефективно.

Всички, които страдат от панически атаки или са развили паническо разстройство, трябва да са наясно, че лечението с внушения или пожелателни форми, от вида -„не се притеснявай”, няма да помогнат. Всеки страдащ е индивидуален случай и подходът трябва да е индивидуален. Психотерапията е превеждащия мост през вулкана, наречен паническа атака.

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари