Реклама

Трагични нет запознанства

    Майката на арестувания за двойното убийство в Джебел Мерт – Шукрие Мехмед е напуснала града. Това съобщиха за 24rodopi.com по време на днешния...
104070
      Една четвърт от представителите на силния пол попадат в клопката на любовта от пръв поглед, а 29 на сто от господата признават, че са...
131694.16666666667
  „Вече нямам сълзи дори да плача, ние с тази мъка ще си умрем. Само търся да работя нещо. Мъката е много силна, няма думи, с които да я изразя. Не ...
306703.2
  Ерген, който упорито си търси дама на сърцето, иска да съди 15 жени. Той е подал жалба в прокуратурата, че никоя не хлътва по него. Врачанинът...
110993.66666666667
    Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства,...
98904.25

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
ИСТОРИЯ НА ДИЕТАТА НА ПИЕР ДЮКАН
(4 votes, average 4.00 out of 5)
Здравословно хранене - Диета на Дюкан

 

 

 

Как се роди Диетата на Дюкан?

Всичко започна, когато като млад лекар практикувах обща медицина в един квартал около Монпарнас. Един от пациентите ми страдаше от затлъстяване. Веднъж той дойде в кабинета ми и поиска да му помогна да отслабне. Отначало му казах, че не съм специалист диетолог. Но той ми отвърна, че познава мнозина от въпросните специалисти и че е изпробвал всички съществуващи методи, без нито веднъж да е успял да задържи постигнатото тегло.

- От юношеството си насам съм отслабнал поне с триста килограма и съм напълнял пак с толкова! - каза ми той обезсърчено.

И добави:

- Ще изпълнявам всичко, което ми препоръчате, ще правя всичко, което ми кажете. Само не ме лишавайте от месото, много обичам месо.

Отговорих му:

- Добре, в продължение на пет дни яжте само месо, колкото искате месо.

Така започна приключението.

Следващата седмица пациентът ми отново дойде в кабинета ми, ухилен до уши. Беше отслабнал с 5 кила!

Така че решихме да продължим експеримента. Препоръчах му все пак да пие много вода и да си направи кръвна проба, тъй като се безпокоях за холестерола му. Седмица по-късно беше свалил още 2 кила и кръвната му картина беше съвършена.

Тогава започнах да изучавам по-задълбочено ролята на протеините в отслабването. След 20 дни диета пациентът ми изгуби близо 10 кила от теглото си, но започна да се уморява от любимото си ястие. 3атова добавихме към менюто малко зеленчуци, млечни продукти, яйца и риба.

Моите принципи в Диетата Дюкан

Продължавах да не налагам никакви ограничения върху количеството консумирана храна и той оценяваше тази свобода, като в същото време се подчиняваше на категоричната ми препоръка - само белтъчини и малко зеленчуци.

Оттогава, както ще видите от следващите страници, методът ми се усъвършенства благодарение на реакциите на пациентите ми и аз успях да съставя някои прости и практични рецепти, но основата остана същата: само с животински  белтъчини може да се отслабне бързо, трайно и без ограни­чения в количеството.

С появата на интернет съчетах моя опит с опита на пациентите ми ...Потребителите, които посещават моя сайт, също споделят с мен опита си, добавят към моите хитрости своите хитрости, към моите рецепти своите рецепти - не толкова професионални, но по-творчески. С жените, които взимат думата по форумите, работим заедно в името на една и съща цел:

Ако, както моят първи пациент, изпълнявате стриктно препоръките ми, няма как да не отслабнете, при това бър­зо. Не ви е необходима сложна екипировка, трябва ви само едно кантарче. Не е нужно да изчислявате калориите, нито да мерите храната, нито да се консултирате със сложни таблици.

Преминаването през различните етапи е много лесно, тъй като ще ви се наложи да запаметите не повече от 2-3 прави­ла. Иначе - яжте колкото ви душа иска!

Д-Р ПИЕР ДЮКАН

 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Реклама

loading...
 

Рекламни

Новини

Спонсорирано

Спонсорирано

loading...

Интересни мнения

Последни коментари