Реклама

Постове от форума

МАГНИТНИ БУРИ

Дните с магнитни бури в момента
Подробности ТУК
ОСНОВНИ ТЕМИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Подробности ТУК

За депресията прочетете ТУК

 
СИНДРОМ НА ХРОНИЧНАТА УМОРА ИМА ВРЪЗКА С РЕТРОВИРУСИ
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - Състояния

 

 

 

 

 

Американски изследователите съобщават, че са идентифицирани ретровируси при пациенти със Синдром на хронична умора /СХУ/. Това е потенциално обещаващ нов път за лечение на инвалидизиращото заболяване, което засяга повече от четири милиона американци и 17 милиона души по целия свят.

Откритието вероятно ще стимулира пациентите със СХУ да се лекуват с лекарства, използвани за борба с ХИВ, вирусът, който причинява СПИН. Въпреки, че ХИВ и идентифицираните нови вируса са различни, и двете са ретровируси.

Докладът, публикуван в сборника на Националната академия на науките на САЩ, бе придружен от покана за нови клинични проучвания за тестване ХИВ лекарства при пациенти със Синдрома на хроничната умора .

Лекарите не знаят какво причинява Синдромът на хроничната умора, който се характеризира с инвалидизираща умора и хронични болки, както и панически атаки. Някои пациенти казват, че приятелите им, колеги и дори членове на семейството не вярват, че наистина са болни.

Изследванията намират връзка на вирусите с болестта. Това откритие напълно ще трансформира начина, по който се третира болестта.

На базата на други скорошни изследвания, свързващи Синдрома на хроничната умора с ретровирус наречен XMRV, някои лекари вече предписват лекарства, одобрени за лечението на ХИВ на пациенти със Синдром на хроничната умора.

 


 

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

 

Рекламни

Новини

Интересни мнения

Последни коментари