Реклама


ГРИП "БОЛЦАНО" - 2017
(3 votes, average 3.67 out of 5)
Здраве - Вирусни заболявания

 

Как става заразяването  с грип "Болцано"?

Заразата се предава по въздушно - капков път, но вирусите могат да живеят и върху предмети, и запрашена среда в продължение на седмици.

Какъв е инкубационния период при зараза от грип "Болцано"?

Инкубационният период трае между 1 и 5 дни.

Какви са симптоми при грип "Болцано"?

Началото на заболяването започва с висока температура, придружена със студени тръпки, главоболие, кашлица, отпадналост, болки в крайниците, в кръста, болки зад гръдната кост. Един характерен симптом за грипа са болките в очните ябълки.

Повишената температура трае 2-3 дни, понякога тя достига до 39-40 градуса. Кожата на болния се зачервява в областта на лицето. Очите на болния стават чувствителни към светлина, езикът е обложен, а страничните ръбове - зачервени.

Наблюдава се така нареченото двувълново повишаване на температурата. Като второто повишаване е към 6-я ден от началото на болестта.

Тя най-често е свързана с прибавянето на бактериална инфекция и настъпило усложнение /пневмония, ларинготрахеобронхит, миокардит и др. /.

Какви са възможните усложнения при грип?

Усложненията са по-сериозни при малки деца и възрастни хора - при тях може да се стигне до тежки гнойни пневмонии.

Колко трябва да продължи лечението  при грип?

Хората, които боледуват от грип, трябва да знаят, че лечението продължава между 7 и 10 дни. Антибиотици не се препоръчват, освен ако няма риск от усложнения. Приемат се лекарства, които да облекчат хремата, кашлицата , висока температура и др. симптоми на грип.

 

 

 
 

Рекламни

loading...