Реклама


Събота, 07 Януари 2012г. 09:14ч.

РИБОЛОВ НА ЗИМНА БЛЕСНА В ПАНЧАРЕВО

Оценете статията
(0 гласа)

 

Софийските въдичари  търсят риба на зимна блесна

Докато  панчаревското езерото стегне изцяло със здрав лед, най-нетърпеливите въдичари вече навлязоха с лодки. Всекидневно в откритата вода могат да се видят по няколко плавателни съда с риболовци. Те застават до ръба на леда в района на стената и търсят рибата на зимна блесна. Най-често на кукичката се закачат костури. Някои се похвалиха дори с уловен зимен шаран. Възможен е и риболовът на плувка от лодката. Избира се подвижен монтаж, тъй като дълбочините пред стената са доста големи. По това време актуална стръв става хирономусът, както и пинките.

Не липсват въдичари и по бреговете на Панчаревското езеро, там, където все още има открита вода и може да се замята. Най-добри резултати се постигат в района на Банята. Заради вливането на минералната топла вода, участъкът не замръзва. С фин такъм на плувка може да се уловят бабушки, дребни кефали или уклеи. Уловът обикновено не е кой знае колко обилен, но пък за зимния сезон все пак е някаква алтернатива.

Междувременно, пристигат вести, че родопският язовир “Батак” също вече е замръзнал. Това се случва за първи път от доста време насам. Там ледената кора все още не е толкова здрава, за да позволява ловуване на дупка.

 

 

Източник: trud.bg

Login to post comments
 

Рекламни

loading...