Реклама


Сряда, 08 Февруари 2012г. 07:04ч.

РИБОЛОВ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

Оценете статията
(1 vote)

Каква риба кълве в този студ?

Сибирският студ, обхванал страната ни, не дава кой знае какви възможности за излети. Най-логично е да се заложи на подледен риболов. На 15 километра западно от Дупница е разположен живописният язовир “Дяково”. Водоемът беше позабравен в последно време, но от началото на тази година отново е актуален в рибарските среди. Заради стабилния лед сега там се практикува риболов на дупка. Най-често на зимните блесни и мормишките се закачатедри костури.

Червен бряг  лови се морунаш на плувка

Вировете на река Искър в самия град Червен бряг обикновено са пълни с риба през зимата. Водните обитатели обаче са наплашени заради масираното рибарско присъствие. Все пак, ако се уцели правилното място, може да се направи отличен риболов. Важно е да се подхранва периодично. Лови се основно морунаш на плувка. Доста по-редки са изявите на скобарите. Проблем се създава от наличието на ледоход.

Бургас  кълве  бабушка

Бургаските риболовци посещават основно река Факийска, която се влива в Мандренското езеро. Едно от известните места е край село Зидарово. Там се мами основно бабушка. Тя се събира на подхранване с бял червей или пинки. За успешен риболов трябват много фини такъми. Повечето въдичари замятат с пръчка тип “камшик”. Все пак при температури под -10 градуса резултатите не са никак добри.

 

Подобни статии (по етикети)

Login to post comments
 

Рекламни

loading...