EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2010 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Всичко, което е необходимо за здравето на новороденото
Обрязване /Циркумцизия/


Обрязване /Циркумцизия/. Какво представлява обрязването?
Циркумцизия означава обрязване на препуциума и откриване на главата пениса. Тя обикновено се прави през първите дни след раждането. Произход на обрязването е неизвестен, но се практикува най-малко 4000 години в много части на света и по  много причини. За евреите и мюсулманите то се прави по религиозни съображения, В някои култури обредът се извършва през пубертета и отбелязва преминаването на момчето  към зрялата възраст. 
Възможно ли е детето да се разтревожи, ако не е обрязано?
Някои родители се тревожат, че необрязаният им син ще се разстрои, ако не е като баща си, като по-големите си братя или като приятелите си в училище, които са обрязани. Всъщност детето не би се разстроило, ако родителите саспокойни, че са взели такова решение. Можете е да му обясните, че обрязването не е наложително за здравето, ето не сте искали то да претърпи болезнена операция непосредствено след раждането, Много лекари са на мнение, че нормалното събиране на смегма в препуциума понякога може да причини леко възпаление или инфекция.
Обрязването помага ли на добрата хигиена?
В действителност редовното миене е също така ефикасно, както и обрязвaнето.
Учените смятаха, че съществува но-голяма вероятност съпругите на такива мъже да се разболеят от рак на шийката на матката, но последните изследвания опровергаха това схващане. Проучванията от показаха, че в детството си необрязаните момчета са повече предразположени към инфекции на пикочните пътища. Тези проучвания не вземаха предвид добрата, редовна хигиена, ето защо няма достатъчно доказателства, за да се направи заключение, че единствено обрязвнетое да предотврати възпаленията  на пикочните пътища. (Обрязаните  също страдат от инфекции на пикочните пътища) Ако се хванат , тези инфекции могат лесно да бъдат излекувани с антибиотици, следователно не трябва да забравяте, че добрата хигиена на половите органи(редовно измиване по време на баня) е по-важна за здравето на бебе, Отколкото обрязването.        
Крие ли рискове обрязването?
Образването е сравнително безопасно. Манипулаята крие известни рискове, като кървене или инфекция, които лесно могат да бъдат излекувани. Обрязването определено е болезнено, но не се изисква упойка поради съществуващия риск за бебето. Общо взето стреса от манипулацията отминава  за около 24 часа. Ако е неспокойно по-дълго време или  има кървене или оток на пениса, веднага се консултирайте с лекар. 
Няма убедителни факти от медицинска гледна точка в подкрепа на обрязването. Някои родители могат да предпочетат обрязването по религиозни причини. В останалите случаи  е добре да оставите препуциума такъв, какъвто го е създала природата.