EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com

Заболявания


Алергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройство

НАЧАЛО

Козметични процедури
Кога да носим очила?
Твърде много жени се обръщат късно към офталмолога, когато зрението е силно увредено и се налага носенето на очила. Някои жени не носят очила, за да не изглеждат грозни Това е голяма грешка и води до влошаване на зрението. Едни модерни очила, подхождащи на вашия тип, могат дори да подчертаят чара ви. Ако сте късогледи и непрекъснато свивате очите си и ги вторачвате в предметите, няма да бъдете по-красиви без очила. Учудващо е колко много хора си купуват тъмни очила за слънце направо от магазина, като единствената им грижа е очилата да им стоят добре. Това е неправилно, защото тъмните очила купувате, за да не присвивате очите си, а в същност пак го вършите.
Кога да носим тъмни очила?
Обикновените тъмни очила само правят всичко в по-тъмни цветове, но не отстраняват блясъка, който е опасен за очите. Те предизвикват разширяване на зениците и ултра виолетовите лъчи влизат безпрепятствено вътре в окото, разгражда зрителния пурпур, който се възстановява с повишено изразходване на витамин А. След време могат да се получат трайни увреждания. Затова е необходимо преди купуването на тъмни очила да се посъветвате с офталмолог, дали не е по-добре за вашите очи да използвате оптически коригиращи тъмни очила. Тогава очите ви няма да се изморяват, ще виждате ясно всичко и няма да присвивате очите, което води до образуването на безброй малки бръчици около тях.
Форма на рамките на очилата при различен овал на лицето
Щом се налага да носите очила, за да изглеждате добре и да имате самочувствие, трябва да изберете рамки, които подхождат на вашето лице. Лицето с квадратна форма изисква удължаване. Употребявайте очила с кръгла рамка. Правоъгълното лице се нуждае от очила с дебела рамка. Горната линия трябва да е хоризонтална и съвсем права, а долната линия - закръглена, за да разширява малко лицето. На кръглото лице подхожда тънка рамка с изкосени и повдигнати нагоре и навън ъгли, за да изглежда овално. Триъгълното лице изисква тясна рамка с права, успоредна на веждите линия, със закръглени ъгли, за да се намали изпъкналостта на скулите. Триъгълното лице с широка долна част изисква разширяване на горната част чрез дебела рамка с изкосени нагоре и навън ъгли. Овалното лице изисква тънка и леко закръглена рамка, която да не излиза извън границите на очите, а точно да ги покрива.
Козметични поцедури - очи, клепачи, вежди
Очила според формата на лицето