EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2015 All rights reserved
начало
видове разстройства
паническа атака
паническо разстройство
агорафобия
дисоциация
ПР и бременност
профил на ПР
сезонно разстройство
депресия
имате ли ПР
ПР и децата
ПА и двете възможности
диета при ПР
стимулант за страха
всекидневие и ПР
новини
карта на сайта
страх
психоанализа на страха
опознаване на ПР
лечение на ПР
причини за ПР
недостиг на внимание
отказ от секс
пристрастеност към секс
10 тайни на ПР
вие и вашия лекар
фибромиалгия
нарушения на съня
визия на ПР-страдащ
дентална фобия
психотерапия
натраплива невроза
клаустрофобия
социална фобия
сърдечен проблем
епилепсия
ниско самочувствие
смяна на работа
panic survivor
истински истории
близките и ПР
въпроси и отговори
1. След като диагнозата е поставена
Вашият лекар ви е дал диагноза за паническо разстройство, предписал ви е необходимите лекарства, но за вас все още остава загадка за какво точно става дума, какъв е вашият проблем. Ще се опитаме в няколко стъпки да ви разкажем, как ще станете по-силни и уверени в себе си, като научите подробности за страданието ви.
Съществува така наречения паник "трик" - в момента, когато разберете начина на прекъсване на цикъла, който стартира паническата атака, ще достигнете до истината. Необходимо е да се знае, че симптомите, които вие усещате не са нищо друго, освен сигнали от защитната система от страна на вашето тяло…Това не е нищо друго от подготовка на вашето тяло за максимална готовност от страна на системите, които ви приготвят физически и психически, за да може да отреагирате на създалата се ситуация.
Нашето тяло е създадено преди милиони години и когато получи сигнал за опасност, ние си представяме един хищник, който стои пред нас и ни възприема като "закуска", затова въпреки че в нашия свят са се променили много неща, тялото ни  продължава да реагира по един и същи начин, както e реагирало  от векове.
Всъщност, когато получи сигнал за опасност, организмът започва да ни подготвя за три неща - борба, излитане или вцепеняване.
Коя да изберем? Ако врагът е малък, да се преборим с него е добра идея, ако врагът е голям, но бавен, да избягаме е най-доброто решение, но ако пред себе си имаме огромен и бърз звяр, тогава да замръзнем на място е единственото решение/оставайки с надежда, че няма да ни забележи/. Когато тялото ви започне да  изпраща сигнали, то ви подготвя за избор на една от трите възможности.
Изборът да избягаш, когато си застрашен, е правилно решение в такава ситуация. Кръвта се отича от храносмилателния тракт и от други части на тялото, които не се нуждаят от силно подпомагане в този момент и се насочва към онези части, които ще съдействат на бягството или битката. Адреналинът ви подтиква към действие.
2/3/4/5/6/7/8/

 

Истински истории на хора, преборили се с паническото разстройство
За роднините и близките на хората, боледуващи от паническо разстройство
Въпроси и отговори, засягащи паническото разстройство
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум       |   речник на фобиите    |   речник на страховете
биполярно разстройство
дислексия
как да изберем правилния психотерапевт
скала на страха
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Паническо разстройство. Описание на паническо разстройство
1/2/3/4/5/6/7/8/
1/
форум 
блог за паническо разстройство